Yerköylü avukatlar ücretsiz ders vermek istiyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde görev yapan kıdemli avukatlar, ilçede bulunan Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun öğretim üyesi...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde görev yapan kıdemli avukatlar, ilçede bulunan Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun öğretim üyesi sıkıntısına duyarlılık göstererek, ücretsiz ders vermek istediklerini söyledi.

Yozgat Barosu'na kayıtlı Yerköylü iki avukat Enver Tunusluoğlu ve Mehmet Bozkurt, Adalet Meslek Yüksekokulu'nun öğretim üyesi sıkıntısı çektiği yönünde duyumlar aldıklarını ve bu kapsamda yüksekokulda gönüllü olarak ücretsiz ders vermeye hazır olduklarını açıkladı. Avukat Mehmet Bozkurt ve Enver Tunusluoğlu, Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun ilçe açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Avukat Tunusluoğlu, "Yüksekokulumuz Yerköy’ümüzün göz bebeğidir. Yüksekokulda öğretim üyesi sıkıntısı çekildiğini, sıkıntının Kaymakam ve Cumhuriyet Savcısı ile giderilmeye çalışıldığını öğrendik. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı'ndan ve çeşitli yüksek yargı organlarından geçen yıl derse giren öğretim üyelerinin bu yıl derslere gelmediklerini ve dolaysıyla derslerin bir kısmının boş geçtiğini duyduk ve hukukçular olarak çok üzüldük. Bu konuda okulumuzdan ya da ilgililerden teklif getirildiği takdirde Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda ücret talebinde bulunmadan alanlarımız ile ilgili derslere seve seve girebiliriz." dedi.

Avukat Mehmet Bozkurt da kendilerinin öğrenim gördükleri yıllarda öğretmen sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek, "Öğretmensiz geçen derslerin kısa süreli telafileri maalesef olmayacaktır. Derslerin boş geçmesinin sıkıntıları ilerki yıllarda daha iyi fark edilebilir. Bu bakımdan konuyu yaşayan biri olarak, eğer teklif getirilirse alanımızla ilgili derslere ücretsiz olarak seve seve girebiliriz." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz