Yerköylü Engelliler, Dernek Çatısı Altında Birleşti

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan engelliler, Orta Anadolu Engelliler Derneği'ni kurdu. Dernek Başkanı Hacı Ahmet...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan engelliler, Orta Anadolu Engelliler Derneği'ni kurdu.

Dernek Başkanı Hacı Ahmet Sarıaslan, yaptığı açıklamada, derneğin Yerköy ve Çiçekdağı ilçesi ile Köseli beldesinde yaşayan engelli vatandaşların eşit hak ve olanaklara sahip özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan özgür, cüretkar bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımlarını sağlamak amacı ile kurulduğunu söyledi.

Derneğin,ortopedik engelliler için yapılacak çalışmalar ile ilgili kurum ve kişilerle işbirliği halinde olacaklarını ifade eden Sarıaslan, "Derneğimiz ortopedik engellilerin ruhen ve bedenen kendilerine yeterli gücü kazanabilmeleri için eğitici ve tedavi edici çalışmalarda bulunacak. İş sahaları ve atölyeler açıp, gerekli eğitimi sağlayarak üyelerimizi tüketici pozisyonundan üretkenlikleri ile ülke kaynaklarından eşit pay almaları sağlayacağız. Engellilerimizin hak ve taleplerinin savunucusu aynı zamanda takipçisi olarak, kimsesiz ve yardıma muhtaç engellilerimizin rehabilitasyonlarını sağlamak ortopedik engelliler için gereken araç ve gereçlerini temin etmek, maddi ve manevi yardımda bulunarak onlara ve ailelerine destek olmak derneğimizin öncelikleri arasındadır." dedi.

Reklam
Reklam

Engellileri temsil eden derneğin, sivil toplum kuruluşları ile ortak sosyal faaliyetler düzenleyeceğini söyleyen Saraslan, "Diğer sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak insani ve barışçıl faaliyetlerde bulunacağız. Her toplum bireyi gibi ortopedik engellilerin de her alanda yer almalarına destek vererek insanlığa örnek olabilecek düzeyde bir kişiliğe sahip olmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz engelliler sadece petşişe kapak toplarken değil her zaman hatırlanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: