Yerleşik yabancılar depremzedeler için yardım kampanyası başlattı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Van depremi yaralarını sarmak için kampanya başlattı. Yerleşik yabancıların,...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Van depremi yaralarını sarmak için kampanya başlattı. Yerleşik yabancıların, kendi aralarında topladıkları giyecek ve battaniyeleri Van'a göndereceği belirtildi.
Alman asıllı yerleşik yabancı pedagog Petra Ottmann, Manavgat'ta yaşayan Almanya, Rusya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Norveç, İsveç, Avusturya ve Danimarkalı yerleşik yabancılarla birlikte Van depremi için kampanya başlattıklarını söyledi.
Kampanya ile ilgili bilgiler veren Petra Ottmann, depremzedeler yararına yerleşik yabancılara yönelik gıda ve el işi kermesi düzenleyeceklerini kaydetti. Yerleşik yabancılardan topladıkları yardımları Türk Kızılay'ı aracılığı deprem bölgesine göndereceklerini belirten Ottmann, kampanyaya büyük bir katılım beklediklerini kaydetti.
Ottmann, "Van depremi, Türkiye'de yerleşik yaşayan yabancıları da derinden üzdü. Yerleşik yabancılar olarak deprem yaralarının sarılması için yardım kampanyası başlattık. Topladığımız yardımları Kızılay aracılığı ile deprem bölgesine göndereceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz