Yerli kömüre şimdilik zam yok

Kömürlerin fiyatlarının artması da yaklaşık % 20 yi bulacak

Dondurucu hava soğuklarının yaşanması ile birlikte vatandaşlar soluğu kömürcülerde alıyor. Gökbulut Ticaret işletme sahibi Halil Gökbulut “ kömürlere % 15 oranında zam geldi.

Kömürler dolar üzerinden geldiği için normalde dolara yaklaşık % 20 oranında bir artış oldu. Kömürlerin fiyatlarının artması da yaklaşık % 20 yi bulacaktır. Bu gün itibari ile odunun tonu 250 TL. Kömürler geçen sene tonu ithal olanlar 440-450 TL arasındaydı şimdi şimdi 500 TL den başlıyor 520- 540 TL oldu.

Torba olarak geçen sene 11 TL olanlar şu anda 12.5 TL. Yerli kömürlerde şimdilik hiç zam yok. 25 kg lık yerli kömürler geçen senede 7 TL idi şimdide 7 TL. Balıkesir balya İstanbul Soma Kısrakdere tipinde Kemalpaşa Devecik Konağı var. Soma kömürlerinin tonu 350 TL civarı, torba olarak ta 9 TL. En pahalı torba kömür Sibirya Portakallar torbası 16 TL. “ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz