Yerli ürünü destekliyoruz

Akyüz, SAMMAR A.Ş'de yerli ürünlerin desteklendiğini açıkladı.

PERDER Başkanı Bayram Akyüz, 6 girişimci ile birlikte kurulan SAMMAR A.Ş'nin sloganını açıkladı. Akyüz, sloganlarının "SAMMAR, arkasında Samsun var' olduğunu söyledi. SAMMAR A.Ş'de Samsunda üretim yapan firmaların ürünlerinin yer aldığına dikkat çeken Akyüz, "Firmalar marketimize girerken para ödemiyor, nede onlardan astronomik raf bedeli istemiyoruz" diye konuştu.

Samsunda bulunan ve yerel ürünleri marketlerine sokmayan bazı marketlerin, üreticilerden 'Markete giriş parası ve raf bedeli' gibi taleplerde bulunduğunu ifade eden Akyüz, bu duruma tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

YERLİ ÜRÜNÜ DESTEKLİYORUZ
Samsun halkının, yerel ürün satmayan marketleri cezalandırması gerektiğini belirten PERDER Başkanı Bayram Akyüz, yaptığı açıklamada "Tamamıyla yerel ürünlerin satışını yaptığımız SAMMAR A.Ş'ye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Biz yerli ürün ve üreticileri destekliyoruz. Bu konuda vatandaşımızında desteğini bekliyoruz. Bunun dışında şehrimizde bulunan bir çok market raflarında yerli ürünlere yer vermiyor. Daha doğrusu yüksek meblağlarda paralar talep edildiği için üretici buralara giremiyor. SAMMAR A.Ş olarak biz üreticilerden hiçbir şekilde para talebinde bulunmuyoruz. Tamamıyla yerli ürünlerin satıldığı marketimiz, yerli üreticiye destek veriyor" diye konuştu.

VERGİ VERMİYORLAR
Çok sayıda marketin Samsunda kazandığını ancak bir kuruş dahi şehre vergi vermediğine de dikkat çeken Akyüz, şunları dile getirdi:

"SAMMAR A.Ş'de 43 firmanın ürünleri satılıyor. Biz vergimizi Samsun'a veriyoruz. Samsun'lu üreticileri marketlerine sokmayan ama gelirini Samsundan kazanan bir çok market burada vergi dahi vermiyor. Vergilerini Samsun dışına yada Türkiye dışına aktarıyor. Bu şehrimize de büyük zarar veriyor. Bu nedenle Samsun'lu vatandaşlarımızın yerli ürün satan ve yerli üreticiye desteklemesi konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Vatandaşımızın yerli ürün satmayan marketlere, yerli ürün satmaları konusunda baskı yapması gerekiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz