Yerli ve yabancı medya seçimleri Basın Yayın Enformasyon’dan izledi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimi için yurtiçi ve...

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimi için yurtiçi ve yurt dışında dört basın merkezi kurdu. Ankara ve İstanbul’un yanı sıra ilk kez yabancı medyaya yönelik Brüksel ve Washington’da da basın merkezleri kuruldu.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye’de yerleşik yabancı basın ile yerli basın yurtiçindeki basın merkezlerinden yaralanırken, Brüksel ve Washington’da çok sayıda medya mensubu BYEGM nin kurduğu basın merkezinde seçimi takip ettiği bildirildi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, BYEGM’nin yerli ve yabancı medyayı desteklemek ve çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak görevi çerçevesinde oluşturdukları merkezlerin artık yerli ve yabancı medya mensupları tarafından takdirle karşılandığını, Genel Müdürlüğün bu alanda çok profesyonelleştiğini belirterek "Basın merkezlerinde gördüğümüz ilgi beni ziyadesiyle memnun etti. Basının çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla yerli ve yabancı basın mensupları ile sürekli işbirliği ve diyalog halindeyiz. “BYEGM, yerli ve yabancı medya mensuplarının ve medya organlarının yanındadır." dedi.

Reklam
Reklam

BALKON KONUŞMASI DEV PERDELERLE EKRANA VERİLDİ
BYEGM’nin kurduğu tam donanımlı basın merkezlerinde sağlanan seçim sonuçlarına ilişkin veriler anlık olarak ayrıntılı bir şekilde İngilizce olarak perdeye yansıtıldı. Basın mensupları seçime ilişkin gelişmeleri an be an BYEGM’nin basın merkezlerinden izleme imkânı buldu. İsteyen medya organlarına ücretsiz canlı yayın, internet bağlantısı, telefon ve faks imkânları da sağlandı. Merkezlerde yeterli sayıda yabancı dil bilen personel, medya mensuplarının taleplerini anında cevaplandırdı. Merkezlerde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkon Konuşması” simültane çeviri ile ilgililere ulaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz