Yerlikaya: ABD Yaşar Doğu Turnuvasına Güvenlik Nedeniyle Katılmamış Olabilir

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası’na...

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası’na daha önce katılacağını açıklayan ABD'nin güvenlik nedeniyle turnuvaya katılmaktan vazgeçmiş olabileceklerini söyledi.

  1. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası yarın Ankara’da başlayacak. Turnuva öncesi düzenlenen basın toplantısında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ve Milli Güreşçi Taha Akgül katıldı. Şu anada kadar turnuvaya 12 ülke müracaat ettiğini belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, “Türkiye’den 80, dünyadan da yaklaşık 120-130 civarında güreşçi katılımıyla turnuva başlayacak. Bu turnuvanın en büyük özelliği, Türkiye Şampiyonası sonrası yapılan en önemli turnuva. Milli Takım’ın belirlenmesinde önemli bir yeri var. Uluslararası arenada yapıldığından dolayı sporcular ve teknik heyetler açısında farklı bir atmosferde geçiyor. Bu turnuva Türk güreşine ciddi katkılar sağlayacaktır. Hepimizin hedefe milli takımımızın büyük başarılar elde etmesidir. Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatlarda milli takımımızı başarıya götüren nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa onun heyecanı içerisindeyiz. Fitneyle, dedikoduyla, ötekileştirmeyle vakit kaybına zamanımız yok. Amacımız güreşin ve güreşçinin daha huzurlu ortamda çalışması ve başarıya gedecek yolda hizmet yapısı oluşturulmasıdır.” dedi.

    AMERİKA GÜVENLİK NEDENİYLE KATILMAMIŞ OLABİLİR

    Daha öncesinde turnuvaya katılacağını açıklayan ama sonrasında turnuva için başvuruda bulunmayan Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili ise açıklamada bulunun Yerlikaya, “Tabi katılmama gerekçesi güvenlik olabilir. Şu bilinmeli ki ülkemiz son yıllarda dünyanın en güvenilir yerleri arasında. Katılmama gerekçesine ABD Federasyonu ne koydu, ne düşündü bilemiyorum. Daha önce geleceklerini bildirmişlerdi. Sonra iptal ettiler. Tasarruf kendilerinde.” şeklinde konuştu.

    KIRKPINAR’A SPORSOR TARTIŞMASI

    Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne sponsor bulunması konusunda daha önce açıklama yaptıklarını belirten Hamza Yerlikaya, konuyla ilgili Edirne Belediye Başkanı’nın fevri ve aceleci tutumunu doğru bulmadığını kaydetti. Güreşe marka arama yollarını da doğru bulmadığını ifade eden Güreş Federasyonu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Bunlar federasyonun görevi. Böyle bir sponsorluk anlaşması yapmayı düşünüyorsa bunu federasyon yapar. Federasyonla istişare içerisinde yapılır. Ben yaptım, keyfi yaptım. Kimse bu yetkiyi vermiyor. Böyle bir yetkisi de yok.”

    Turnuva hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı da “Bu turnuvaya iki kampla hazırlandık. Bu turnuva bizim için çok önemli. İyi sonuç alacak çocuklarımız Avrupa Şampiyona’sında ülkemizi temsil edecekler. Hedeflerimiz daha sonra bu genç güreşçilerimizi 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlamaktır. Bunda başarılı olacağımıza inanıyorum. “ ifadesini kullandı.

    Son yapılan turnuvada birincilik elde ettiğini vurgulayan Milli Güreşçi Taha Akgül ise, yeni hocalarının önderliğinde iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, hedefinin yine altın madalya olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: