Yeryüzü Doktorları'ndan deprem bölgesine çadır hastane

Yeryüzü Doktorları deprem bölgesine çadır hastane kurdu. 93 metrekarelik hastane ayda 10 bin civarı hastaya...

Yeryüzü Doktorları deprem bölgesine çadır hastane kurdu. 93 metrekarelik hastane ayda 10 bin civarı hastaya bakan Gevaş Hastanesi Başhekimliği'ne teslim edildi.
Yeryüzü Doktorları Van kriz merkezi ile irtibatlı çalıştı. Gevaş'a geçen ekip Kanada'lı paydaş kuruluş GlobalMedic ile birlikte Sahra Hastanesi'ni Pazar günü 12.00 itibarıyla Gevaş Devlet Hastanesi'nin taşındığı Gevaş Spor tesislerine kurdu. 93 metrekarelik hastane ayda 10 bin civarı hastaya bakan Gevaş Hastanesi Başhekimliği'ne teslim edildi. Sahra Hastanesi, Gevaş Hastanesi onarılana kadar kullanılabilecek. Yeryüzü Doktorları da Sahra Hastanesi'ne gönüllü hekimleri sevk edecek. Ekip Dağönü Köyü, Yeşilsu Köyü, Halkalı Köyü, Yabalı Mezrası, Güveçli Köyü'nde 10 gün boyunca sağlık hizmeti verdi. Paydaş kuruluş Mercy Malezya ile de Dağönü ve Yeşilsu köylerinin 1 aylık gıda ihtiyacı karşılandı. Dağönü köyünde okuyan 31 çocuğun bot, mont, okul önlüğü ve okul kırtasiye malzemeleri ihtiyaçlarının tümü karşılandı. Hediyeler bayramın ilk günü dağıtıldı.
Yeryüzü Doktorları, sağlık alanındaki hizmetlerine rehabilitasyon çalışmaları ile devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz