'yeşil Alev' Belgeselinin Prömiyeri Hacettepe Üniversitesi'nde Yapılacak

'Yeşil Alev' adlı belgesel filmin Türkiye prömiyeri, Hacettepe Üniversitesi ile TEMA Vakfı'nca yarın Ankara'da gerçekleştirilecek.

'Yeşil Alev' adlı belgesel filmin Türkiye prömiyeri, Hacettepe Üniversitesi ile TEMA Vakfı'nca yarın Ankara'da gerçekleştirilecek.

Prömiyer, 22 Mayıs Salı günü saat 16.00'da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi Kongre Merkezi'nde yapılacak. Yeşil Alev'in Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, barındırdığı evrensel mesajlar açısından doğa koruma hareketinde önemli görülen "Yeşil Alev: Aldo Leopold ve Günümüz İçin Toprak Etiği" adlı belgesel filmin Türkiye prömiyerini Hacettepe Üniversitesi ve TEMA Vakfı işbirliğiyle gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Filmde en çok 'doğanın onarımı' düşüncesinden etkilendiğini söyleyen Prof. Dr. Tuncer, "Leopold'un ünlü 'toprağın doktorluğu' düşüncesinin ve bunun yöntemlerinin ülkemizde yaygınlaştırılmasına Hacettepe Üniversitesi'nin katkı sağlamasını önemli bulduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: