Yeşil Bursa Gezeği Yenişehir'de

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde "gezek" geleneği yaşatılmaya çalışılıyor.Yenişehir Kaymakamlığı ve Bursa Genç Yenişehirliler Platformu'nun organize ettiği...

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde "gezek" geleneği yaşatılmaya çalışılıyor.

Yenişehir Kaymakamlığı ve Bursa Genç Yenişehirliler Platformu'nun organize ettiği gecede, Yeşil Bursa Sevgi Gezeği Başkanı Mehmet Örnekal, gezek kültürü ile ilgili Yenişehirlilere bilgi verdi. Bursa'da gezek kültürünün geliştiğine dikkat çeken Örnekal, "Yenişehir'de bulunmaktan ve gezek kültürünü tanıtmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri Yenişehir'e davet eden kaymakamımıza ve Bursa Genç Yenişehirliler Platformu'na teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonları sık sık yapmalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Süleyman Yılmaz ise, Yenişehir'de değişik bir faaliyet yapmaktan memnun olduklarını belirterek, "Bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Yeşil Bursa Sevgi Gezeğini Yenişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programda sazlar çalınıp türküler söylendi. Gecenin sonunda gezek üyeleri ve protokol mensupları birlikte oynadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: