Yeşil Bursa Rallisi’nin Şampiyonu İtalyan

Oyak Renault 37. Yeşil Bursa Rallisi’nin şampiyonu, en yakın rakibini 1 dakika 7 saniye ile...

Oyak Renault 37. Yeşil Bursa Rallisi’nin şampiyonu, en yakın rakibini 1 dakika 7 saniye ile geçen İtalyan rallici Luca Rosetti oldu.

Yeşil Bursa Rallisi’nde bitiş çizgisine en yakın rakibinden 1 dakika 7 saniye gibi açık ara farkla önde ulaşan Rosetti, sezonun Türkiye Ralli Şampiyonu olarak evine döndü. Ulusal ve mahalli klasmanlarda toplam 30 otomobilin kayıt yaptırdığı sezonun son rallisinde, 23 yarışmacı finiş çizgisine geri dönebilirken, 7 otomobil ise teknik veya yol dışı nedenlerle parkurdan çıkamadı.

Reklam
Reklam

12 özel etapta hem zamana hem değişken hava ve zemin koşullarına ve hem de rakiplerine karşı zorlu mücadeleler sergileyen ralliciler, ilk gün Kültür Park’ta yapılan seyirci etabında da Bursalılara görsel şölen sundu. Seyirci etabı ve diğer etapların startında yaşadığı problemlere karşın tecrübesi ile soğukkanlı yaklaşımı ile mücadeleden kopmayan Alkan Erden, takım arkadaşı Rosetti’nin hem yarışı ve hem de şampiyonluğu kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Erden, “Gelecek sezon ralli şampiyonasına antrenman olması için katıldım. Sezonun son rallisinde etaplar zor oldu ve kaygan zeminde yarıştık. Kullanımı güç ama keyifli bir otomobil olan Punto ile iki günlük mücadelede büyük efor sarf ettim" dedi.

Oyak Renault Fabrikası önünden başlayan ve Hilton Oteli’nin önünde sona eren 37’nci Yeşil Bursa Rallisi ile birlikte ralli şampiyonası da tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: