Yeşil Derik Okuma Salonu mesleki eğitim semineri düzenledi

Mardin’in Derik ilçesinde SBS eğitimi veren Yeşil Derik Okuma Salonu, öğrencilere mesleki eğitim semineri düzenledi....

Mardin’in Derik ilçesinde SBS eğitimi veren Yeşil Derik Okuma Salonu, öğrencilere mesleki eğitim semineri düzenledi. Ayda iki defa verilecek seminerlerde 15 günde bir farklı meslekler tanıtılacak. SODES 'Yarınlar İçin Yeşeren Ümitler' projesi kapsamında verilen mesleki eğitim seminerinin ilkini Avukat Cihan Karaldı verdi. Karaldı, avukatlık mesleğinin inceliklerini anlattı.

Yeşil Derik Okuma Salonu Müdürü Adem Güngör mesleki eğitimin SODES kapsamında yapıldığını söyledi. Güngör, “Avukatlık mesleğinin incelikleri, zorlukları ve mesleğe nasıl girileceğini anlatıldığı seminerin öğrenciler tarafından çok beğenildiğini ve bazı öğrencilerin seminer sonrası avukat olmak istediklerini söylemeleri seminerin ne kadar faydalı olduğunu göstermiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Avukat olmak için çok ders çalışmalarını söyleyen Avukat Cihan Karaldı, mesleğin güzelliklerinden de bahsetti. Karaldı, avukatlık mesleğinin sadece mahkemelere girip savunma yapmak olmadığını, bunun yanında büyük şirketlere ihale kanunu, medeni kanun v.b. gibi kanunlar hakkında danışmanlık yapılabileceğini belirtti.

Seminer sonra bazı öğrenciler şarkı söyledi. Derik Anadolu Lisesi öğrencileri ise “Doktor-Hasta” adlı skeç gösterisi sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz