Yeşil Dostu Çankaya’dan Ücretsiz Eğitim

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, önceki yıllarda ücretsiz olarak verdiği bahçıvanlık eğitimine, bu yıl...

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, önceki yıllarda ücretsiz olarak verdiği bahçıvanlık eğitimine, bu yıl da devam edecek.

‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ anlayışı ile ‘Daha Yeşil Çankaya’ hedefini, yeni parklar ve yeniden düzenlenen parklarla büyüten Çankaya Belediyesi, vatandaşların da kendi bahçe ve balkonlarını bilinçli yeşertmeleri için eğitim programları düzenliyor.

Daha yaşanabilir bir kent için kentin asıl sahibi konumundaki vatandaşların, kendi kapılarının önünden başlayarak, tüm kenti gözeten bir yaklaşımla, kente sahip çıkması gerektiğini her fırsatta dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Ankaralılar için her sene düzenlediğimiz, bahçıvanlık eğitimleri, peyzaj mimarı ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek. Kısa sürede tamamlanacak eğitimlerin komşularımız için iyi bir fırsat olacağını düşünüyor ve herkesi bu eğitimlere katılamaya davet ediyorum. Birey olarak üzerimize düşeni uygularsak, yaşadığımız kenti daha da güzelleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi uzman ve öğretim üyeleri ile belediyenin uzman teknik personeli tarafından verilecek eğitimin zengin görsel sunumlarla oluşturulan teorik kısmı, 6 gün boyunca Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde yapılacak. Yol ağaçlarından bahçe ve süs bitkilerine, çalılardan yer örtücülerine, ekim-dikim yöntemlerinden budamaya, bitki hastalıkları ve mücadelesine kadar birçok konuda teorik eğitim alacak olan kursiyerler, Çansera Kent Bahçesi’nde de iki gün sürecek uygulamalı eğitim alacaklar.

Bahçıvanlık eğitimine katılmak isteyen Ankaralılar, kurs kayıtları için, Çankaya Belediyesi Kolej Yerleşkesindeki Çözüm Merkezi’ne ya da Yıldız’da bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Eğitimlerin ardından yapılacak törende ise vatandaşlara katılım belgeleri ve Çansera’da yetiştirilen bahçe bitkileri ve çiçekler takdim edilecek. Kurs Programı şöyle:

“Teorik Dersler; 01 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi, 02 Nisan 2013 Saat 10.00 -16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi, 03 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi, 04 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi, 05 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi, 08 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00 /Yılmaz Güney Sahnesi.

Reklam
Reklam

Uygulamalı Dersler; 09 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00/ Çansera Kent Bahçesi ve 10 Nisan 2013 Saat 10.00-16.00/ Çansera Kent Bahçesi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz