Yeşil Ev Projesi'nin İhalesi Yapıldı

Türkiye'de bir ilk olan Yeşil Ev Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Türkiye'de bir ilk olan Yeşil Ev Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda Genel Sekreter İ.Fuat Özçörekçi başkanlığında yapılan ihaleye Arşipel Mimarlık Dekorasyon İnşaat Limitet Şirketi, Güleç Dekorasyon Yapı, İnşaat ve Nakliyat, Taahhüt Limitet Şirketi, Asv İnşaat ve Yapı Elem. Paz. Ve Tic. Ltd. Şti., Rami Alevli ve Fatih Mehmet Tolu olmak üzere 5 firma katıldı.

Kapalı zarf usulü yapılan ihalede Yeşil Ev Projesi için yaklaşık maliyet 1 milyon 507 bin 164 TL 64 kuruş olarak belirlendi. Komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından üstlenici firma belirlenecek.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında gerçekleştirilen işbirlikleri kapsamında hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen projeyle, Gaziantep'te 100. Yıl Parkında 375 metre kare kapalı alanda çevreci teknolojiyle bina yapılacak.

Yeşil Ev Projesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de bir model oluşturuyor. Proje, Türkiye'de bir model oluşturmasının yanı sıra bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak ve turizm alanında bölgenin ulusal ve uluslararası faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Yeşil Ev Projesi kapsamında, Okul Ziyaret ve Bilgilendirme Faaliyetleri, Ortaöğretim Okulu Öğrencilerine Yönelik Alternatif Enerji Kaynakları ve Doğal Kaynakların Ekonomiye Kazandırılması Konularında Yarışmalar, Workshoplar, Sergiler, Bilgilendirme Toplantıları, Seminerler, Basın Ziyaretleri ve Geziler düzenlenmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: