Yeşil kartlı medya patronu

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da yayın hayatına yeni giren Halkpel Gazetesi'nin sahibi, sağlık güvencesi olmadığı için Yeşil Kart kullanıyor.

Diyarbakır'da yaklaşık 1 ay önce haftalık olarak yayına başlayan ve 4. sayısını çıkaran Halkpel Gazetesi'ne isteyen herkes gönüllü olarak yazabiliyor. Gazete sahibi Abdullah Kızılay ise, sosyal güvencesi olmadığı için Yeşil Kart kullanıyor. İlkokulu 3. sınıftan terk ederek, ortaokul ve liseyi ise dışarıdan bitiren Kızılay, imkanların kısıtlılığına rağmen gazeteyi çıkarmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'da 5 yıl önce esnaflık yaptığı sırada borç batağına girip, iş yerlerini kapatan Abdullah Kızılay, maddi sıkıntılar nedeniyle Yeşil Kart çıkardı. Kızılay, ekonomik sorunlarından kurtulunca, ilk iş olarak 16 sayfadan oluşan 'Halkpel' adında haftalık gazete çıkarmaya başladı.

Gazete sahibi Abdullah Kızılay, gazetenin, sahip olduğu tek fotoğraf makinesinin de kapkaç kurbanı olduğunu belirterek, arkadaşlarından fotoğraf makinesi alarak habere çıktıklarını söyledi. Abdullah Kızılay, gazetede inşaat işçisi, öğretmen ve esnaflara kadar bir çok kişinin köşe yazısı yazdığını ifade ederek, "Buradaki tüm çalışanlar gönüllü, hiçbir ücret talep etmiyorlar. Halkpel Gazetesi'nin diğerlerinden ayrılan tek yönü, herkesin makale, köşe yazısı yazabilmesidir. Yakınlarımdan borç alıp gazeteyi çıkarmaya devam ediyorum. Reklam gelirleri ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Dağıtım şirketleri teminat istiyordu, paramız olmadığı için gazeteyi kendimiz dağıtmayı kararlaştırdık. Haftada 5 bin adet basıyoruz. Amacımız, halkın sorunlarını gazetenin sütunlarına yansıtmaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Yeşil Kartlı medya patronu, kira bedelinin yüksekliği nedeniyle kaloriferli büro tutamayınca, elektrikli ocak ve kömür sobası ile ısınıyor.