“yeşil Pasaport En Çok İşadamlarına Gerekli”

Kırklareli İş Adamları Derneği Başkanı Emre Yurdakul yeşil pasaportun en çok iş adamlarına gerekli olduğunu...

Kırklareli İş Adamları Derneği Başkanı Emre Yurdakul yeşil pasaportun en çok iş adamlarına gerekli olduğunu dile getirdi.

Yurdakul “Geçtiğimiz yıllarda yeşil pasaport sahibi T.C.vatandaşlarına vizeyi kaldıran komşumuz Yunanistan’dan sonra,bir diğer komşumuz olan Bulgaristan’da aynı şekilde yeşil pasaporta vizeyi kaldırmıştır.Şu anda yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımızın,söz konusu ülkelere seyahatleri bürokratik veya turistik olmaktadır.Seyahat amacı çeşitliliğinin artması da,ya ülkemize vize uygulamayan ülkelerin sayısının artmasıyla yada yeşil pasaportlulardan vize istemeyen ülkelere gidecek vatandaşlarımızın çeşitlendirilmesiyle olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’nın, belli bir ihracat rakamına ulaşan işadamlarının yeşil pasaport sahibi olabileceği yönündeki açıklaması iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını dile getiren Yurdakul ,” Sayın Bakanımıza, yıllardır süregelen isteğimizi dikkate alıp,ihtiyacı tespit ederek, çözümü konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Ancak bu kapsamın,sadece belirli bir ihracat rakamına ulaşan işadamlarından değil de,biraz daha genişletilerek belirli bir ciroyu yakalayan veya işletmesinde belirli sayıda işçi çalıştıran farklı kategorileri da kapsayan bir yapıya dönüştürülmesi, kobiler tarafından beklenmektedir” açıklamasında bulundu.

Yurdakul AB Bakanı ve Baş müzakereci Sayın Egemen Bağış’ın ‘’Vizesiz AB’ye vize çıktı’’açıklamasının da iş dünyasını memnun ettiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz