Yeşil Vadi'nin Temeli Çubuk'ta Atıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki en büyük rekreasyon alanı olan 'Yeşil Vadi' projesinin yapım çalışmaları başladı. Çubuk...

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki en büyük rekreasyon alanı olan 'Yeşil Vadi' projesinin yapım çalışmaları başladı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, projenin, ilçe halkının yaşantısına canlılık katacağını söyledi.

Yaklaşık 18 bin hektar alanın yeşil alan olarak kullanılacağı projede geriye kalan 12 bin hektarın insanların her türlü ihtiyacını karşılayabileceği sosyal donatı alanları olarak planlandığını kaydeden Başkan Özden, bölgenin en büyük rekreasyon alanını inşa ettiklerini belirtti. Özden, ''Hem Çubuk 2 Barajı'ndan Yeşil Çubuk Parkı'na kadar olan kısımda Çubuk Çayı ve yatağı temizlenecek, hem de güzel bir rekreasyon alanı ortaya çıkmış olacak. İçerisinde yürüyüş alanları, bisiklet yolları, süs havuzları, spor alanları, piknik alanları, gençlerimiz için adrenalin parkları, çocuklarımız için çok çeşitli masal parkları ve birçok çocuk oyun alanları olacak. Böylelikle burası çay bahçeleri ile çiçek bahçeleri ile ilçenin göz bebeği haline gelecek. Vadide, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, kondisyon alanları, süs havuzları, çocuk oyun alanları, seyir alanları, çay bahçesi, çay bahçesi, tuvalet, piknik alanları (kameriye ve barbekü), yürüyüş yolları, bisiklet yolları, serbest oturma alanları (pergole ) gibi sosyal donatı alanları olacak. Ayrıca yeşil alanlar için yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan bin 350 adet ve iki bin 530 adet süs bitkisi dikilecek. Bunun yanında 20 bin mevsimlik çiçekler de dikmeyi planlanıyoruz. 4 etapta yapmayı planladığımız projenin ilk etabını 2014 yılında tamamlamış olacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: