Yeşil Zeytine Yoğun İlgi

Mardin'in Derik ilçesinde tezgahlarda yerini alan ve fiyatı normal zeytinden daha ucuz olan yeşil zeytine...

Mardin'in Derik ilçesinde tezgahlarda yerini alan ve fiyatı normal zeytinden daha ucuz olan yeşil zeytine vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor.

Tezgahlarda yerini alan yeşil zeytinin fiyatını uygun bulan vatandaşlar, kilolarla aldıkları zeytinleri evlerine taşıyor. Daha çok Nizip ilçesinden, Hatay ve Kilis’ten yeşil zeytin geldiğini belirten esnaf, bu yıl Türkiye’nin beşte birinde zeytin olduğunu ve bu nedenle fiyatların da aşağı çekildiğini söyledi. Yeşil zeytinin kilogramını 2,5 ile 5 lira arasında verdiklerini belirten esnaf, bu yıl Derik’te ise zeytinde beklenenin aksine daha az ürün yetiştiğini söyledi. Piyasadaki ürünün de bir hafta içinde tamamen tükeneceğini söyleyen esnaf, vatandaşların bir an önce kışlık zeytinlerini almalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: