Yeşilay Başkanı Tokluoğlu: Devlet kurumları da güvenli internete geçmeli

Kocaeli'ne bağlı Gebze Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Ali Tokluoğlu, devlet kurumlarının da güvenli internete...

Kocaeli'ne bağlı Gebze Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Ali Tokluoğlu, devlet kurumlarının da güvenli internete geçmesi gerektiğini söyledi.
Yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, güvenli internet kullanımını vatandaşın hizmetine sunduğunun altını çizen Başkan Tokluoğlu, "Bunun için Meclis'te oy kullanan tüm vekillerimize teşekkür ederim. Ancak sorun şu ki acaba devlet güvenli internete geçti mi?” diye sordu.
Konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri Üst Kurulu Bilgi Edinme Hizmetleri'ne mail ile başvurduklarını belirten Başkan Tokluoğlu, “Güvenli internet, bireysel kullanıcılar içindir, kurumlar kendi iç yönetmeliklerine uygun olarak hareket ederler.” cevabını aldığını belirtti.
“Toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bu tür konularda devletin önderlik etmesi gerekir. Başta Başbakanlık olmak üzere tüm bakanlıkların güvenli internete geçmesi gereklidir.” önerisinde bulunan Başkan Tokluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Daha önceleri güvenli internete geçmek için ücretli uygulamalar ve bilgisayar ağınıza kurmanız gereken zor programlar gerekiyordu. Kontrolün devamı için bir bilgisayar uzmanı çalıştırmanız gerekebilirdi. Ama şimdi bir telefon ile güvenli internete rahatlıkla geçebiliyorsunuz. Yeşilay olarak, memurlarımızın 'Acaba boş vakitlerinde uygunsuz sitelere giriyor mu?' gibi bir zan altında kalmalarını istemiyoruz."
Mesai saatleri dahilinde devlet memurlarının facebook, twitter vb gibi sosyal paylaşım sitelerine girmelerini, verdiği hizmeti aksatmasını istemediklerini vurgulayan Başkan Tokluoğlu, "Şimdi bir sosyal paylaşım sitesine giren memurun geçireceği zamanı hesaplayalım. Bir tık yarım saniye alır, buna sayfanın açılma hızını ekleyelim ve önceki gün paylaşılan yazıya gelen yorumları okuma zamanını, ayrıca, her yoruma cevap yazma süresini vb. eklersek. Bu iş uzar gider. Burada vermek istediğimiz mesaj, en basit bir facebook hesabına bakıp çıkmanın kişinin en az yarım saatini alacağıdır. Dolayısıyla başta memurlarımız olmak üzere, Kamu İktisadî Teşebbüsü (KİT), özel şirket çalışanlarının mesai saatlerinde sosyal paylaşım sitelerine girerek iş gücü kaybı oluşturmalarını istemiyoruz. Biz millet olarak bu kadar iş zamanı kaybını kaldıracak zenginlikte değiliz. Tüm devlet dairelerini bir telefon ile acilen güvenli internete geçmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz