Yeşilay derneği PTT'nin bilet satışına tepki gösterdi

Mardin Yeşilay İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, PTT'nin Milli Piyango bileti satmasına tepki gösterdi. Yeşilay Mardin...

Mardin Yeşilay İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, PTT'nin Milli Piyango bileti satmasına tepki gösterdi. Yeşilay Mardin İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, PTT Genel Müdürlüğü ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca Mili Piyango biletlerinin PTT müdürlüklerinde satışına başlandığını belirtti.
Bilet satışlarının bütün PTT müdürlükleri ve personeli için zorunlu kılındığını belirten Günlüoğlu, bilet satmak istemeyen personel hakkında yasal işlemin yapılacağının bütün teşkilatlara duyurulduğunu ileri sürdü. Yeşilay Cemiyeti olarak bu durum karşısında sessiz kalmayarak haklı ve yasal tepkiyi ortaya koymak hususunda kararlı olduklarını belirten Günlüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti.
"Bilindiği üzere Anayasa'nın 58. maddesine göre devlet özellikle gençliği alkol, uyuşturucu ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korur ve gerekli tedbirleri alır. Görüldüğü gibi devlet, Milli Piyango İdaresi aracılığıyla meşrulaştırdığı kumarı, bilet satışları şeklinde özel çekilişleriyle daha da özendirmektedir. Bilet satışlarını da PTT müdürlüklerinde ve personeline zorunlu olarak yaptırmaktadır. Görevi olmadığı halde PTT Genel Müdürlüğü sırf daha fazla kazanç elde etmek amacıyla bu işi üstlenerek kumarı daha kolay ulaşılır hale getirmektedir. PTT çalışanlarının inanç, örf ve adetlerine aykırı olmasına rağmen biletleri satmak zorunda bırakılması, gerçekten anlaşılması zor bir durumdur. İlgililerin bu yanlış uygulamaya bir an evvel son vermeleri gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz