Yeşilay Genel Başkanı Yalova'da

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Yalova'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Yalova’da ki temaslarına Yalova Valisi Esengül Civelek’i ve Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ı ziyaretiyle başladı.

Yeşilay Cemiyeti’nin sadece sigara ve alkolle değil şans oyunları başta olmak üzere internet ve benzer bütün bağımlılıklarla mücadele ettiğini belirten Genel Başkan Muharrem Balcı, bağımlılıklarla mücadele konusunda özellikle belediyelerin önemli rol oynadığını, bu konuda belediyelerin çeşitli etkinlikler yaparak özellikle gençleri bu bağımlılıklardan uzak tutması gerektiğini kaydetti. Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’a Yeşilay Rozeti takarak, teşekkür plaketi takdim etti.

Reklam
Reklam

Genel Başkan Av. Muharrem Balcı, Valilik ve belediye ziyareti sonrasında sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Yalova Barosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve YÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Yeşilay Yalova Şube Başkanı Alaettin Bütkül, YÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Balcı; konferansta, bütün dünya insanlığının bağımlılık sendromu ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bağımlılık sorununun üstesinden topyekûn yapılacak mücadelenin verilmesi ile başarılı olunabileceğini söyledi. Son yıllarda erkek sigara bağımlılarında doygunluğa ulaşma olduğu için fazla bir artış olmadığını fakat kadınların sosyoekonomik şartları iyileştikçe bağımlılık oranlarında da artış görüldüğünü belirten Balcı, küresel şirketlerin özellikle son yıllarda kadınları hedef aldığını savundu. Göreve başladığından bu yana sigara ve alkol satan küresel şirketlerin insanlık suçu işlediğini ısrarla savunduğunu kaydeden Balcı, "Bu şirketler direk anne rahmini hedef alıyor. Ülkemizde kadınlarda doğurganlık oranının düşmesinin sebeplerinden biri de bu. Bu insanlık düşmanları diğer bir ana rahmi olan üniversiteleri de hedef almış durumda" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların sonrasında Genel Başkana günün anlam ve önemini belirten bir plaket verildi. Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı’ya plaketini YÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu takdim etti. Plaket töreni sonrasında toplu fotoğraf çektirildi. yalovaradyotv

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: