Yeşilay Gönüllüsü Bisiklet Turunda Muğla'ya Uğradı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında Türkiye bisiklet turuna çıkan gönüllü Yeşilaycı...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında Türkiye bisiklet turuna çıkan gönüllü Yeşilaycı Cemal Azmi Başkaptan, Yeşilay Muğla Temsilcisi Muhittin Turgut ile birlikte Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt’u makamında ziyaret etti. Başkaptan, 5 Mayıs 2013'te Yeşilay'ın merkezinin bulunduğu İstanbul’daki Sepetçi Kasrı’ndan başladığı 24 ili kapsayan turunu, 3 Temmuz'da aynı yerde tamamlayacak.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın'dan geçerek Muğla’ya gelen Başkaptan’ı makamında kabul eden Vali Yardımcısı Kurt, ziyaretten memnuniyetini dile getirirken hem insan sağlığı hem de çevre için bisiklet sporunun önemli olduğunu vurguladı. Projenin de çok güzel olduğunu söyleyen Kurt, Başkaptan’a tur boyunca başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Cemal Azmi Başkaptan ise Yeşilay olarak özellikle gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı ve spora yönlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Ben sağlık elçisiyim. Bu turla sporun zihinsel ve fiziksel bir aktivite olduğunu anlatmayı, tüm zararlı alışkanlıklardan sporla ilgilenerek uzak durulacağını vurgulamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ülkemizde bisiklet yollarının arttırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Muğla Temsilcisi Turgut da Yeşilay’ın bu tür projelerle insanları sağlıklı yaşamaya yönlendirmek istediğini ve bu bilinci oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Turgut, Yeşilay’ın sigara, alkol, madde ve kumar bağımlılığının yanısıra son olarak da tüketim ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Ziyaretten sonra Vali Vekili Salih Gürhan, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu ve daire müdürleri, bisikletçi Başkaptan’ı uğurladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz