Yeşilay Rize Temsilcisi Kavalcı: Sigara yönetmeliğinde halkın sağlığı öncelendi

Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, sigara satışına yönelik çıkartılan yönetmelik ile halkın sağlığının öncelendiğini...

Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, sigara satışına yönelik çıkartılan yönetmelik ile halkın sağlığının öncelendiğini belirtti.
Kavalcı, yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği bundan sonra tütün ürünlerinin iş yerlerinin dışarıdan görünmeyen ayrı bir bölümünde, 18 yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşamayacağı şekilde satılacağını hatırlattı.
Yönetmelikte, sigara tüketiminin teşvik edilmesinin önlenmesi için perakende satış yerlerinde bulundurulma şekillerine ayrıntılı yer verildiği, halkın sağlığının öncelendiğini ifade eden Kavalcı, şunları kaydetti:
"Yönetmeliğe göre, iş yerinin fiziki koşullarının uygun olmaması durumunda, satış ünitesinin görünür yüzünün şeffaf olmayan dolaplarda olması gerekiyor. Sigaranın satışı ve sunumuna dair hükümlerin yönetmelikte yer alması, kaçak sigara kullanımının ve kitlesel sigara satımına zemin hazırlayan sigara büfelerinin açılmasına engel olamamıştır. Yönetmeliğin hedeflediği sağlıklı toplumu muhafaza etme amacı, ancak emniyet güçleri ve belediye görevlilerinin, rengarenk paketlerle her köşede halka sunulan kaçak sigara satışının, hatta açık tütün satımının önüne geçmesi ile mümkün olacaktır. Yeşilay olarak, her tür yasal düzenlemenin olduğu kadar tütün mamullerinin satışına ve sunumuna dair hükümlerinin de uygulanmasını takip edeceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz