Yeşilay'dan Yılbaşı Için Alkol Uyarısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, yaklaşan yılbaşı sebebiyle alkol konusunda uyarıda bulundu....

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, yaklaşan yılbaşı sebebiyle alkol konusunda uyarıda bulundu. Millet olarak milli, manevi değerlere, ahlak ve aile yapısına uygun bir yeni yıl geçirilmesi temennisinde bulunan Toprak, toplumun huzurunu bozan o rezil görüntülerin bu yılbaşı gecesinde de yaşanmaması için gerekli önlemlerin ilgililerce alınmasını istedi.

Resmi kurumların kendi üzerlerine düşen görevlerini yaptığını dile getiren Toprak, ancak ölçüyü kaçırıp çılgınlar gibi alkol içip sokaklarda, meydanlarda, meyhane önlerinde sızan insan manzaralarını görmenin Türk toplumuna yakışmadığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Ayrıca bu insanların kamu hizmeti veren görevlilerince evlerine taşınmasının hiç de hoş olmadığı gibi geleceğin teminatı olan gençlere kötü örnek olduğunu anlatan Toprak, şöyle devam etti: "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşların yaptığı araştırmalara göre, Suçların ortalama yüzde 70'i (trafik kazâlarının yüzde 70’i, cinâyetlerin yüzde 85’i, boşanmaların yüzde 80’i, eşlerini dövmelerin yüzde 70’i, ırza tecavüzlerin yüzde 50’si, hırsız ve yankesicilik olaylarının yüzde 71’i yangına sebebiyet vermelerin yüzde 65 i) aşırı alkol kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ün yaptığı araştırmada 2004 yılında Avrupa'da alkole bağlı sebeplerden Avrupada 600 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle Alkol toplumlar için bir felâkettir. Şunu da belirtmek isteriz ki, bu gün piyasalarda adı toplumda sahte içki olarak adlandırılan ve metil alkol ihtiva eden alkollü içkilerin yaygın olarak satıldığına dair şikayetler alıyoruz. Bilindiği gibi metil alkol, içildiği takdirde kullanan insanda körlük veya ölüm olayı yaşanmaktadır. Alkollü içkilerde kullanılan etil alkolle metil alkolü ayırt etmek her zaman mümkün olamamaktadır Bu durum toplum hayatımızda üzücü bir çok olayın meydana gelmesine sebep olmaktadır. Bu bakımdan toplumumuzu uyarmayı Yeşilay şubesi olarak bir görev kabul ediyoruz. Alkollü içki kullanan insanlarımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Toplumumuz böyle problemler ve üzücü olaylar yaşamadan 'Ben Hayatı Seçtim' diyerek yeni yılın, sağlık, huzur ve refah içinde olmasını temenni ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: