Yeşilçam film sağanağına hazırlanıyor

Ankara - "Babam ve Oğlum", "Kurtlar Vadisi-Irak", "Organize İşler" gibi yapımlarla gişe rekorları kıran Türk sineması, Eylül ayından itibaren kelimenin tam anlamıyla film sağanağına hazırlanıyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte ünlü yönetmenlerin imzasını taşıyan 14 yerli film sırayla görücüye çıkacak. zen Film yetkililerinden alınan bilgiye göre, aralarında şirketin
kendi bünyesinde çekeceği "Eve Giden Yol" ile "Son Osmanlı-Yandım Ali" adlı filmlerin de bulunduğu 14 Türk filmi seyirci karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam

Sonbaharla birlikte başlayacak yerli film sağanağında şu yapımlar izleyiciyle buluşacak: -Cenneti Beklerken: Yönetmen Derviş Zaim. Serhat Tutumluer, Melisa
Sözen, Mesut Akusta, Nihat İleri ve Mehmet Ali Nuhoğlu rol alıyor.

Kamerasını bu kez 17. yüzyıla çeviren usta yönetmen, iktidar sorunlarını işliyor. Filmin konusu bir Osmanlı nakkaşının Doğu'ya yaptığı yolculuk üzerine kurulu.
-Eve Dönüş: Yönetmen Ömer Uğur. Memet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Altan Erkekli ve Perihan Savaş rol alıyor. 12 Eylül dönemini işleyen filmin senaryosunu da Ömer Uğur yazdı.

-Çinliler Geliyor: Yönetmen Zeki Ökten. -Eşek Adası: Bu komedi filmi de Eylül ayından itibaren seyirciyle buluşacak filmler arasında yer alıyor.

-Eve Giden Yol: Senaryosunu yazan ve yöneten Semir Aslanyürek. Ünlü dizi oyuncusu Erkan Petekkaya'ya ilk sinema filminde, Melisa Sözen, Metin Akpınar, Erdinç Olgaçlı ve Muhammed Cangören eşlik edecek.

-Hababam Sınıfı 4: Ferdi Eğilmez'in dördüncü kez kamera arkasına geçeceği film, yine izleyiciyi güldürecek

Reklam
Reklam

-İklimler: Yönetmen Nuri Bilge Ceylan. Filmde, Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Nazan Kesal ile Mehmet Yılmazer rol alıyor.

-İmparator Yolu: Yönetmen Uğur Yücel. Filmde, Uğur Yücel'e başrolde Kenan İmirzalıoğlu eşlik edecek.

-Kader: Yönetmen Zeki Demirkubuz. Filmde, Vildan Atasever, Müge Ulusoy ile Mustafa Uzunyılmaz başrolü paylaşacak.

-Lorkestra: Yönetmen Faruk Aksoy. Filmde, Fikret Kuşkan, Levent Kırca ve Metin Akpınar seyirciyle buluşacak.

-Sınav: Yönetmen Ömer Faruk Sorak. Filmde, İsmail Hacıoğlu, Hümeyra, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ile Ali Sürmeli'den oluşan güçlü bir kadro görev alıyor. Ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme'ın da yer aldığı film, gençlerin sınav stresini konu alıyor.

-Son Osmanlı (Yandım Ali): Yönetmen Mustafa Şevki Doğan. Suat Yalaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmde Kenan İmirzalıoğlu başrolü üstlenecek.

-Şaşkın: Yönetmen Şahin Alparslan. Filmde, Onur Ünsal, Evrim Akın,Serdar Yeğin, Selin Demiratar ve Ahmet Mümtaz Taylan rol alıyor.

-Takva: Yönetmen Özer Kızıltan. Filmde, Erkan Can, Meray Ülgen ile Güven Kıraç başrolü paylaşıyor.

Reklam
Reklam