Yeşilçam Şarkıları Coşturdu

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl kurulan Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu, nostaljik...

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl kurulan Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu, nostaljik film müzikleri konseriyle ilk kez sahne aldı. Yeni Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda ücretsiz olarak düzenlenen konserde, Yeşilçam filmlerinin klasik olmuş şarkılarıyla dinleyicilere keyfli saatler yaşatan koro, 2 bölümden oluşan konserde toplam 22 eser seslendirdi.

Batman'ın çeşitli okullarında görev yapan yaklaşık 40 öğretmenden oluşan koro seslendirdiği şarkıların yanı sıra solo şarkı performanslarıyla da müzikseverlerden tam not aldı. Konserde aynı zamanda şarkılara ait sinevizyon gösterimi de eşzamanlı olarak fondaki perdeye yansıtıldı.

Reklam
Reklam

Müzik Öğretmeni Güvenç Birer'in yönettiği, "Yeşilçam Film Şarkıları Özel Konseri" birinci bölümü 12 eserden oluştu. Yeşilçam Film Şarkıları Özel Konseri'nin ikinci bölümü kardeş makamlar olan Muhayyerkürdi ve Acemikürdi makamlarından oluşan 10 eser seslendirildi. İkinci bölüm “Boş çerçeve” Muhayyerkürdi makamına giriş taksimi ile başladı.

Öğretmenler korosunu tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, koronun oluşmasında büyük emekler sarf eden Koro ve Müzik Şefi Güvenç Birer’e plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: