Yeşil’den kutlama mesajı

Mehmet Yeşil, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin 79. yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları nedeniyle açıklama yaptı.

CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Makine Mühendisi Mehmet Yeşil, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin 79. yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları nedeniyle açıklama yaptı.

Yeşil, kadının iyi bir eş ve iyi bir anne olmasının yanı sıra yaşayan bir toplumun en önemli temel öğelerinden biri olduğunu söyledi.

Yeşil, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Türkiye'de kadına seçme ve seçilme hakkı, ne kadar övünç kaynağıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok gelişmiş ülkenin çoğundan daha önce gerçekleşmiştir. Daha 1933 yılında, kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmalarından hemen bir yıl sonra, 5 Aralık 1934 yılında milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazanmaları sağlanmıştır.

Reklam
Reklam

Yine son yıllarda verilen çabalarla kadınların yönetim, siyaset ve karar verme noktasında temsil kabiliyetleri giderek yükselmiş ve her geçen gün, her alanda artarak da devam etmektedir. Kat edilen bu yol gelecek için bizlere umut vermektedir.

Ben, Türk kadınının her alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirecek yeterlilikte olduğuna yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. Yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: