Yeşilırmak kapısına yönelik çalışma bugün

Kıbrıs Rum yönetimi, adanın batısındaki Limnidi (Yeşilırmak) sınır kapısının açılmasına yönelik çalışmalara bugün başlayacağını bildirdi.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Başkanlık Bürosu Müdürü Vasilis Palmas, yaptığı açıklamada, Rum yönetiminin, Türk tarafıyla anlaşma sağlanması durumunda Limnidi kapısının hemen açılabilmesinin sağlanması için çalışmaları bugün başlatacağını söyledi.

Palmas, "Limnidi kapısının açılmasına ilişkin kararın, Ledra Caddesi'ndeki duvarın yıkılmasından hemen sonra alındığını" kaydetti.

Reklam
Reklam

"KAPI AÇILACAKSA İKİ TARAFIN DA PLANI OLMALI" KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "eğer bir yerde bir kapı açılacaksa iki tarafın da öyle bir planı olması gerektiğini, kendilerinin böyle kararı olmadığını" bildirdi.
Cumhurbaşkanı Talat, bir kabulü sırasında, Rumların Yeşilırmak'ta kapı açılması için yıkım ve düzenleme çalışmalarına başlayacaklarının hatırlatılarak konuya ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine, "Bizim kararımız Lokmacı Kapısı'dır, orası da henüz açılmış değildir. Orası için bir sürü ön şart öne sürüyorlar. O ön şartlardan vazgeçsinler o kapı açılsın. Sonra gündeme başka bir kapı gelirse onu konuşuruz" dedi.

AA