Yeşilırmak'ta Taşkınla Gelen Kirlilik

Eriyen kar suları ve yağışlarla birlikte Yeşilırmak'ta artan su miktarı, kirliliği de beraberinde getirdi.

Eriyen kar suları ve yağışlarla birlikte Yeşilırmak'ta artan su miktarı, kirliliği de beraberinde getirdi.

Amasya il merkezindeki tarihi köprülerin ayaklarına takılan ağaç parçaları ırmağa atılan çöp atıklarının da birikmesine neden oldu. Amasya'da çöp atıklarının toplanması ve bertarafı aşamasında Amasya Katı Atık Birliği'nin (AKAB) ciddi çalışmaları olduğunu belirten birlik müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Maşide Bütüner, "Birlik olarak okullarda çevre bilinci konusunda eğitim çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca cadde ve sokaklara konuşlandırdığımız atık kumbaralarıyla plastik ve diğer atıkların topluyor ve bertaraf ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmalarının toplumsal sorumluluk olduğunu vurgulayan Bütüner, "Umarız sürdürdüğümüz bilinçlendirici çalışmalarla Yeşilırmak'a atıkların atılmasını önleriz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: