Yeşilırmak’tan 8 öğrenci SBS’de 500 tam puan aldı

Bursa Yeşilırmak Dershaneleri’nden 8 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

Bursa Yeşilırmak Dershaneleri’nden 8 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Yeşilırmak Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Aydoğdu, Nilüfer Yeşilırmak Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında bugün açıklanan SBS sonuçlarını değerlendirdi.
Aydoğdu, sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan öğrencilerin de katıldığı toplantıda, elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini kutladı.
Ülkenin gelişmesinin en önemli yolunun çağın şartlarına uygun bir eğitim sistemi oluşturmaktan geçtiğini belirten Aydoğdu, “Eğitim, bireye yapılan bireysel ve sistemli yardımlar bütünüdür. Bu yardımlar sonucu bireyden beklenen, kendini yetiştirmesi ve gerçekleştirmesidir. Kendimizi gerçekleştirmenin önemli adımlarından biri olan SBS sınavı yaklaşık bir milyonu aşkın öğrenciyi etkilemektedir.” dedi.
İlköğretimde girilen SBS'nin öğrencileri, iyi bir lise, üniversite ve üniversitenin de geleceğe ve hayata hazırladığına işaret eden Fatih Aydoğdu, şunları söyledi: “25 yıldır eğitim hayatına devam eden Yeşilırmak Dershaneleri Bursa’da birçok başarıya imza attı. Her sene olduğu gibi bu yılda Yeşilırmak Dershaneleri 27 şubesi ile çeşitli dallarda Türkiye ve il dereceleri çıkarmıştır.”

Reklam
Reklam

İLK 100’DE 23 KİŞİ
Yeşilırmak Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Aydoğdu, SBS sonuçlarına göre elde edilen dereceleri ise şöyle sıraladı: “2010–2011 eğitim öğretim sezonunda Yeşilırmak Dershaneleri yeni bir rekora imza atarak hem üniversite giriş sınavlarında, hem de SBS sınavında Bursa ve Türkiye dereceleri çıkarmıştır. Bugün açıklanan SBS sınav sonuçlarına göre 8 öğrencimiz soruların tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan almıştır. Buna göre; Dershanemizden Türkiye’de ilk 100’de 23 kişi, Bursa'da ise ilk 100’de 57 kişi yer almıştır.”

"İNANDIK VE DÜZENLİ ÇALIŞTIK"
SBS’de 500 tam puan alan öğrencilerden Özel İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Ali Akdağ ise başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Başta aileme, okuluma, dershaneme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu sınava hazırlanırken planlı bir şekilde çalıştım. Ne az, ne çok çalıştım. Her gün planlı bir şekilde çalıştım. Sonunda bu başarıyı yakaladım.” ifadelerini kullandı.
Dilek Mutlu da 500 tam puan aldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Aileme, öğretmenlerime, dershaneme teşekkür ediyorum. Bunların benim üzerimde çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum. Çok yoğun bir dönemden geçtik. Ben çok çalıştığımız düşünüyorum, özellikle bu sene çok yoğunlaştım ve düzenli çalıştım.” şeklinde konuştu.
Dilek Mutlu, sınava hazırlanan öğrencilere, "Arkadaşlar düzenli çalışsınlar, inansınlar. En önemlisi, inansınlar. Ben 500 tam puan alacağıma inandım ve başardım.” şeklinde tavsiyede bulundu.
Öğrencilerden Yasemin Subaşı da Yeşilırmak'ta eğitim aldığım için mutluyum. Sonunda 500 tam puan almamda okulum, dershanem ve ailemin büyük katkısı var.” ifadelerini kullandı.
2011 SBS sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenciler ise şöyle: "Mehmet Ali Akdağ, Alperen Aygören, Ahmet Kayaaltı, Furkan Aydemir, Yasemin Subaşı, Dilek Mutlu, Seyfi Kutay Kılıç ve Tuğbanur Kaya.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz