Yeşilkavak Geleneksel Yağlı Pehlivan Göreşleri İki Yılda Bir Yapılacak

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Yeşilkavak köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı pehlivan göreşleri bu...

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Yeşilkavak köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı pehlivan göreşleri bu yıl ekonomik sorunlar nedeniyle yapılmayacak. Köy muhtarı Alaattin Bozkurt, aldıkları karar dorultusunda bu yıldan itibaren göreşlerin iki yılda bir yapılacağını bildirdi.

Uşak yöresinin tek yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı Yeşilkavak er meydanı maddi imkansızlıklar nedeniyle bundan böyle iki yılda bir pehivanlarla buluşacak. Her yıl yaklaşık 150 pehlivanın katıldığı Yeşilkavak er meydanı çekişmeli güreşlere sahne oluyor ve yöre insanı güreşlere yoğun ilgi gösteriyordu. Geleneksel yağlı pehlivan güreşleri etkinliğini ekonomik sorunlar nedeniyle bu yıl yapmama kararı aldıklarını bildiren köy muhtarı Alaattin Bozkurt, "Komite olarak güreşleri iki yılda bir yapma kararı aldık. Geçen yıl yaptığımız etkinlik ekonomik olarak bizi yıprattı ve istedğimiz geliri elde edemedik. Eşme hatta Uşak yöresinde pehlivanların kıran kırana güreş tuttuğu tek er meydanı bizim er meydanımız. Yaklaşık 20 yıldır bu güreşleri yapıyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız var. Bu nedenle iki yılda bir güreş organizasyonu yapacaz. Böylece hem daha iyi pehlivanlarla anlaşma imkanı bulacağız hem de yöre insanı daha keifli müsabakalar izleyecek. Ata sporumuz güreş etkinliğini sürdürebilmemiz için bu kararı almak zorundaydık. Aksi takdirde ekonomik olarak sıkıntılarımız artacak ve etkinlik yapamaz hale gelecektik" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: