Yeşilkaya, KOM Başkanlığı'na getirildi

Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildiği için Ahmet Pek'den boşalan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı görevine TBMM Koruma Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya atandı.

Hanefi Avcı'dan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nı devralan Ahmet Pek'in 6 yıl sonra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olmasıyla boşalan göreve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından bugün atama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en kritik dairelerinden olan KOM'un başına TBMM Koruma Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya atandı.

Polis Akademisinden 1986 yılında mezun olan Yeşilkaya, Meclis Koruma Müdürlüğü'nde yaklaşık 10 yıl görev yaptıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde atandı. Bursa İl Emniyeti'nde İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinin ardından KOM Şube Müdürü olan Yeşilkaya, 2004 yılında TBMM Koruma Müdürlüğü emrine verilmişti. Yeşilkaya, Meclis Koruma Müdürlüğü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Daire Başkanlığı haline getirilmesinin ardından geçtiğimiz yıl ilk kez daire başkanı olmuştu. (ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: