Yeşilkent’te Festival Coşkusu

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent beldesinde “3. Kültür Sanat Turizm ve Bal Festivali” düzenlendi.Festivale çevre...

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent beldesinde “3. Kültür Sanat Turizm ve Bal Festivali” düzenlendi.

Festivale çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, belde halkının yanı sıra çevre ilçe ve beldelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festival kapsamında ilk olarak Yeşilkent Belediyesi tarafından asfaltlanan mahalle yollarının açılışı yapıldı. Açılış sonrasında konuşan Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, “Yeşilkent’i her yönü ile yaşanabilir, alt ve üst yapı sorunlarını çözmüş bir merkez haline getirmek için göreve geldiğimiz ilk günden bu yana aynı kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Yeşilkent arıcılık alanında Ordu ve Türkiye’de öne çıkmış bir belde. Bu alanda markadır. Bu markayı daha da geliştirmek ve büyütmek için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz festival de hem arıcılığın daha da gelişmesine ve tanıtılmasına katkı yapmak hem de yılda bir kez olsun halkımızın eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Festivale katılan İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Şahin ise, Yeşilkent’in ulaşım alanında önemli bir probleminin ortadan kalktığını belirterek, “Yeşilken’te bu yıl İl Özel İdaresi kaynaklarından 9 km asfalt yol yapıldı” diye konuştu.

En güzel bal yarışması, yöresel yemek yarışması, Terme Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin halk oyunları gösterisi, arıcılık sempozyumu, tiyatro ve havai fişek gösterisi ile devam eden Yeşilkent Kültür Sanat Turizm ve Bal Festivali’nde bir de ağalık yarışması yapıldı. Ağalık yarışını 40 bin TL veren iş adamı Mehmet Gürcüoğlu kazandı.

3. Yeşilkent Kültür Sanat Turizm ve Bal Festivali’nin konser bölümünde Cevat Demir ve Serpil Taştan’ın tango gösterisi ilgiyle izlendi. Sanatçılar Sefa Genç, Banu, Osman Öztekin ve halk müziğinin ünlü sesi Yudum sahneye çıkarak izleyenleri doyasıya eğlendirdi. Gece saat 01.00’e kadar devam eden eğlencenin sonunda Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, ünlü sanatçı Yudum’a bir çerçeve bal hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: