Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'na Özel Harekat Timleri girdi

Bakırköy ,Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu önünde hareketli dakikalar yaşanıyor.

20 ye yakın Özel Harekat Polisi, Hava Harp Okulu'na girdi.

Polislerin tam teçhizatlı olduğu görüldü. Hava Harp Okulu kapısında ise üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı araç ve çok sayıda polis aracı bekledi.

Öte yandan okulun giriş ve çıkışları tanker ve özel araçlarla kapatıldı.

Bu sırada uçak savarlı bir zırhlı aracı da yerleşke kapısı önünde tedbir alırken, ekipler okul ve lojmanlarda arama yaptı. Hava Harp Okulu'nda başlatılan operasyon sona erdi.

Reklam
Reklam

CEP TELEFONU ÇÖP KUTUSUNDA BULUNDU

Darbe girişiminde bulunan 25 general ve subayın Hava Harp Okulu’nda toplantı yaptıkları, toplantıdan sonra da okuldaki hard diskleri söktükleri, güvenlik kameralarını sildikleri öğrenildi. Bu sabaha karşı yapılan aramada okul komutanı Tümgeneral Fatih Alpay’ın darbe girişimi gecesi kullandığı cep telefonunun çöp kutusunda bulunduğu belirtildi.

Arama sonrası Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üstteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlak’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

HAVA HARP OKULU SEÇİM AŞAMALARI ERTELENDİ

Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'na öğrenci seçim aşamalarının ertelendiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, velilere "18 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacak Askeri Liseler ikinci seçim aşamaları, daha sonra ilan edilecek bir tarihe ertelenmiştir. Konu ile ilgili duyurular askeri liselerin internet sitelerinden ilan edilecektir." mesajı gönderildi.

Seçimler için Hava Harp Okulu'na aileleriyle gelen öğrencilere yetkililer aşamaların ertelendiğini sözlü olarak da bildirdi.

Reklam
Reklam

Bazı ailelerin okul önündeki bekleyişi sürüyor.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: