Yeşilli'de Öğrenciler Topluca Kitap Okuyacak

Mardin’in Yeşilli ilçesindeki bütün okullarda okuma saati uygulaması başlatıldı. Proje kapsamında haftanın belirli günlerinde bütün...

Mardin’in Yeşilli ilçesindeki bütün okullarda okuma saati uygulaması başlatıldı. Proje kapsamında haftanın belirli günlerinde bütün okullarda aynı anda topluca kitap okunacak. Yapılan ilk etkinliğe Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ekinci katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Belediye Başkanı Enver Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ekinci ve Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erdem önderliğinde başlatılan proje ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve okuyarak bilinçlenmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Etkinlik sırasında öğrencilere eşlik edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Sağlam, eğitim kuruluşları ve toplumsal fayda için yapılacak etkinliklere maddi manevi katkıda bulunmalarının kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

İlk emri ‘oku’ olan bir dinin müntesipleri olarak okuma konusunda geri kalındığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ekinci, okuma faaliyetinde dünya genelinde önde olunması gerekirken bu konuda karnenin zayıf olduğunu kaydetti. Ekinci:” Yaptığımız bu faaliyetle okumayı öğrenciler arasında yaygınlaştırarak onları anlayan, sorgulayan, bilinçli bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Erdem ise yapılan etkinliklerin birçok yer için başlangıç almasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: