Yeşilyurt Deresi Islah Ediliyor

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt ilçe merkezindeki derenin ıslah edilmesi ile turizm konusunda...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt ilçe merkezindeki derenin ıslah edilmesi ile turizm konusunda önemli bir mekanın Malatya’ya kazandırılmış olacağını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki parti il yöneticileri ile birlikte Yeşilyurt ilçesine inceleme gezisi düzenledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’u ziyaret eden Çalık, burada AK Parti İlçe Başkanı Fikret Çolak ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte burada ilçe sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Yeşilyurt deresi ıslah çalışması ile ilgili olarak DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan’da proje hakkında bilgilendirme yaptı.

Reklam
Reklam

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, “Sorunların çözümü için biz varız. Sorunları kurum ve kuruluşlar ile birlikte çözeceğiz. Gelecekte güzel günler bizimdir. İyi çalışacağız. Dertlenme yeri değil, dert çözen yerleriz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Yeşilyurt ilçesinin Malatya’nı Büyükşehir olması ile birlikte önemli bir merkez olacağını ifade ederek, bunun için planlamaların sürdürüldüğünü kaydetti. Çalık, başlatılan projeler kapsamında Yeşilyurt ilçe merkezinde geçmekte olan derenin ıslah edilmesi olduğunu ifade ederek, “Yeşilyurt’u turizm cenneti haline getirecek olan çok önemli projelerden birisi de ilçe içerisinde geçmekte olan derenin ıslah çalışmasıdır. Gündüzbey’den başlayıp yaklaşık bin 250 metre uzunluğundaki derenin ıslah yapılabilmesi için DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret etmiştik. Projenin hemen hazırlanıp, ihale sürecinin hemen başlatılmasını bekliyoruz. Yürüyüş yolları ile, istinat duvarları ile ışıklandırılması ile burası görülmeye değer mekanlardan bir tanesi olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Çalık, Yeşilyurt İlçesindeki Adliye’nin kapatılması hakkında ise, “Malatya Adliyesi, Yeşilyurt ilçe sınırları içerisine kuruluyor. Yeşilyurt’tan küçük bir adliye gidiyor ama büyük bir adliye geliyor” dedi.

Çalık ve beraberindeki partililer ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile esnafları ziyaret ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz