Yeşim’den üniversite öğrencilerine strateji semineri

Yeşim Tekstil Fütüristler Kulübü ve Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bursa Şubesi’nin ortak organizasyonu...

Yeşim Tekstil Fütüristler Kulübü ve Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bursa Şubesi’nin ortak organizasyonu ile düzenlenen strateji konulu kişisel gelişim programı büyük ilgi gördü.
Strateji ve Yönetim Danışmanı İsmail Haznedar, Yeşim Tekstil’de gerçekleştirilen programda Yeşim çalışanlarına ve Uludağ Üniversitesi’nden gelen öğrencilere stratejik düşünme konusunda kişisel gelişim eğitimi verdi.
Uludağ Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden 50 öğrencinin katıldığı programda Yeşim İK, Yalın, Sosyal Uygunluk ve Kalite Müdürü Tunç Aydoğan gençlere geleceğin üretim ve yönetim modeli olan yalın felsefesini anlattı. İnsan odaklı üretim modeli olan yalın yönetim felsefesine paralel olarak yürütülen firmanın insan kaynakları yönetim sistemleri hakkında da bilgiler veren Aydoğan, sunumun sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
Programın öğleden sonraki kişisel gelişim eğitimi bölümüne firmanın çeşitli bölümlerinden 50 Yeşim çalışanı katıldı. Strateji uzmanı aynı zamanda Türkiye Stratejik Planlama Derneği Başkanı İsmail Haznedar’ın verdiği stratejik düşünme eğitimi katılımcılar tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Haznedar sunumunda stratejik düşünme ve karar alma konusunda çarpıcı bilgiler aktardı. Stratejik düşünebilmek için büyük resmi görmenin ve derin düşünmenin önemine dikkat çeken Haznedar, bir işe başlarken sonunu düşünerek hareket edilmesi ve sondan başa doğru kurgu yapılması gerektiğini belirtti. Kişinin net olmayan konuların, cevaplanmamış soruların olduğu önünü göremediği durumlarda da karar almak durumunda kaldığına dikkat çeken Haznedar, kişilerin bilgi birikimleri ve tecrübeleri doğrultusunda karar aldığını söyledi. Doğru kararlar almak için kişinin kendini gerçekten çok iyi tanımasının çok önemli olduğunu vurgulayan Haznedar, kurumların da doğru kararlar alabilmesi için kendi yapısını ve şartlarını çok iyi tanıması, güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi.
Stratejik düşünmeye Yeşim Tekstil olarak büyük önem verdiklerini söyleyen Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur da Fütüristler Kulübü olarak yaptıkları bu organizasyonla gelecek için çok önemli olan strateji konusunun önemine dikkat çekerek hem Yeşim çalışanları hem de öğrenciler nezdinde bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Eğitim sonunda firmanın showroomlarında öğrencilere grup çalışması yaptırılarak, Yeşim’in öncelikleri arasında olan bir konuda sosyal sorumluluk projesi oluşturmaları istendi. Günün sonunda her grubun ekip lideri, JCI Bursa Şubesi ve Yeşim Kurumsal İletişim Departmanı'ndan oluşan jüri üyelerine 10 dakika içerisinde projelerini anlattı. Projesi en çok beğenilen grubun üyelerine Yeşim’in geri dönüşümlü tişörtlerinden hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz