'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesi İzmir’de başlayacak

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesi kapsamında İzmir’de yetenekli...

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesi kapsamında İzmir’de yetenekli gençleri eğitime davet edecek. TTNET’in 2011 yılında başlattığı 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi, ikinci yılında İzmir’den başlayacak. Proje, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde İzmir Gediz Üniversitesi’nde başlıyor. Bakan Yıldırım’ın da katılacağı açılış töreni 22 Şubat 2012’de başlayacak.
Gençlere yaratıcı ekonomiyi tanıtmak ve yeteneklerini bu vizyon doğrultusunda geliştirmelerini teşvik etmek için verilecek eğitimlerin başvuruları internet sitesi üzeriden kabul ediliyor. TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz projeyle ilgili olarak, "Başarılı ekonomiler yaratıcı sektörlerin omzunda yükselir. Bu bilinçle başlattığımız Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi'nin 2011 uygulamasında, gençlerimizin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyacakları bir platforma sahip olduklarında, başarılı projeler üretebileceklerine şahit olmak bizi çok umutlandırdı. TTNET olarak yaratıcı ekonomi kavramını sahiplenerek, gençlerimize bu konuda vizyon sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.
Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi projesi ile gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanları ve iş fırsatlarını tanıtmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, ayrıca sektörün; yetenekli ve yaratıcı iş gücüne yatırım yapmasının önemine dikkat çekti. Tahsin Yılmaz, ihtiyaç duyulan insan kaynağına yönelik eğitim programlarının geliştirilmesini teşvik etmek istediklerini ifade etti.
Proje kapsamında 2012 yılı süresince Türkiye’nin 7 bölgesinde 10 ilde 1000 gence yüz yüze eğitim verilecek. Yıl boyunca devam edecek eğitimler; İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum, Ankara, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Samsun ve İstanbul’da gerçekleşecek. Dijital içerik üretimi, dijital içerik sunumu ve ticaretin elektronikleşmesi başlıklarının altında verilecek olan sinema, televizyon, iletişim, reklamcılık, yazılım, yayıncılık ve multimedya eğitimlerinin yanı sıra sektörün ileri gelen isimleri ile bir araya gelme imkanı sağlanacak. Projenin ilk etabı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da hazır bulunacağı açılış töreniyle İzmir Gediz Üniversitesi, Menemen Kampüsü’nde gerçekleşecek. İzmir ve çevre iller Manisa, Antalya, Burdur, Balıkesir, Uşak, Muğla, Denizli ve Aydın illerinden de projeye yetenekli gençlerin katılımı bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz