‘Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek’ projesinde ilk ders zili çaldı

TTNET’in ‘Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek’ adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilk eğitimleri başladı. Başvurular...

TTNET’in ‘Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek’ adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilk eğitimleri başladı. Başvurular sonucu seçilen 60 genç, bir hafta boyunca Koç Üniversitesi'nde ders alacak.
Programın açılışına TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Dr. Feridun Alkan’ın yanı sıra firmanın reklam yüzü Şener Şen ile Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Karabatı katıldı. Toplantının açılışında söz alan Tahsin Yılmaz, “Bilgi toplumuna katkı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yönde eğitime büyük önem veriyor ve yatırım yapıyoruz. ’’ dedi. Yılmaz, proje ile gençleri bilişim dünyası ile buluşturmayı, onlara yeni istihdam alanlarını tanıtmayı ve sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını eğitmeyi hedeflediklerini belirtti.
Projenin detaylarından söz eden Dr. Feridun Alkan da ‘Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek’in 2012 ayağında 7 bölgede yürütülecek yüz yüze eğitimlerle bin kişiye ulaşılmasının hedeflendeğini dile getirirken, projeyi devamlı kılmak amacıyla 2013’te ‘Online Yetenek Geliştirme Platformu’ oluşturmayı planladıklarını aktardı.
Projeye destek vermek adına TTNET’in ‘Mümkünlü’ reklam filmlerinin başrol oyuncusu Şener Şen de ilk derse katıldı. Gençlere kendi deneyimlerini aktaran sanatçı “Ben uzun senelerdir yaratıcılık gerektiren bir sektörün içindeyim. Yaratıcılık ve yeteneğin birçok alanda ne kadar büyük fark yarattığını gördüm. Yaratıcı insan her zaman diğer insanlardan farklıdır ve yetenek eninde sonunda fark edilir.“ ifadelerini kullandı. Gençler ilk derslerini yazar ve başarı uzmanı olan Mümin Sekman’dan aldı.
18 yaşın üzerinde, yaratıcılık potansiyeli olan, bilişim teknolojileri ile ilgili kesimleri hedefleyen projeye bugüne kadar 3 bin 606 başvuru yapıldı. Projenin Ekim 2011 – Ocak 2012 etabı için seçilen 60 yetenekli gence ‘Dijital Pazarlama, Dijital İçerik Üretimi, Dijital İçerik Sunumu, Ticaretin Elektronikleşmesi’ başlıkları altında eğitimler verilecek. Bir hafta sürecek eğitim programında derslerin yanı sıra sektör profesyonelleri ile buluşmalar ve atölye çalışmaları da yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz