Yetenek Sınavlarına Başvurular 24 Ağustos'ta Bitecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın 30 ayrı kategoride yapacağı yetenek sınavlarının başvuru süresi 24 Ağustos'ta bitecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın 30 ayrı kategoride yapacağı yetenek sınavlarının başvuru süresi 24 Ağustos'ta bitecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın 1-8 Eylül tarihleri arasında yapacağı yetenek sınavlarının kayıt işlemlerinin devam ettiği belirtilerek, kayıt işlemlerinin 24 Ağustos Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Sınavlara girmek isteyen öğrencilerin, bu tarihe kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü'ne gelerek kayıtlarını yaptırabileceği ifade edilen açıklamada, öğrencilerin kayıt sırasında bir adet fotoğraf ve kimlik bilgilerinin gerektiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Batı Müziği bölümünde yer alan yan flüt, piyano, klasik gitar, elektrogitar, bas gitar, batı keman, viola, çello, bateri, klarnet ve batı müziği ses eğitimi sınavlarının 1 Eylül Cumartesi günü yapılacağı belirtilerek, Türk Halk Müziği Bölümü'nün bağlama, ses eğitimi ve Karadeniz kemençe branş sınavları ile Türk Sanat Müziği Bölümü'nün ud, kanun, tanbur, ney, klasik kemençe, ses eğitimi ve keman branş sınavlarının da 2 Eylül Pazar günü yapılacağı ifade edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Güzel Sanatlar Bölümü'nün de bu yıl yetenek sınavıyla öğrenci alacağı belirtilen açıklamada, şu şu ifadelere yer verildi:

"Bölümün sınavları, 1-2 Eylül tarihleri arasında Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bölüm bu yıl yetişkin resim, heykel, seramik, hat, ebru ve tezhip branşlarında sınav açacak. Çocuk resim bölümüne bu yıl sınavsız öğrenci kabul edilecek."

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: