'Yeter durdurun bu şiddeti'

Maral Büyüksaraç, Berkin Elvan Eylemlerine hali hazırda çekimleri devam etmekte olan "Gecenin Tenhasında" filminin setinden destek verdi.

Kısa süre önce Türkiye'de öldürülen Amerika'lı turist Sarai Sierra'dan esinlenerek hazırlanan çekimleri hızla devam eden filmin başrol oyuncusu Maral Büyüksaraç Berkin Elvan için sosyal medyadan şunları yazdı:

"Bu direnişin bedenen ve herşeyden habersiz 14 yaşındaki bir canı aldığı için ve katilinin bulunulmamış olmasından ötürü çok mutsuzum. Televizyonları kapatın. Sokaklara çıkın. Artık farkına varın. Nelerimiz gitti. Şikayet etmedik, özgürce kendimizi, emeğimizi savunamadık, nelerimizi elimizden aldılar. Emek sineması için çok direndim, oyuncu arkadaşlarımızla toplandık, hiç kimse bu çağrımıza cevap vermedi. Çocukluğumun geçtiği, kitapların okunduğu, çimenlerinde uyuduğumuz Gezi Parkı elimizden alınılmaya çalıştı. Direndik, vazgeçmedik. Taksim asmalımescit çok değişti. Sokakta oturup kitap okumak yasak dendi. Atatürk dövmesi yaptırdım anarşit oldum. Devlet tiyatrosu, operası, balesi... Elimizden gitti. Gezi parkımızı çok seviyorduk, özgürce çimenlere uzanıp kitaplarımızı okuyalım dedik. Çadırlar kuruldu, yemekler getirildi, kitaplar okundu, türküler söylendi. Biz sadece özgürlük istedik. Bilmiyoruz çünkü başka yol. Sonuç ne oldu. Biber gazı, şiddet ve susturulmaya çalışıldık. Üstelik kendi polisimiz bunu yapan... Nolur, yeter durdurun bu şiddeti!"

'CEBİMDEN VERDİM' OYUNU ÇOK KONUŞULACAK

Rutkay Aziz'in yönettiği Erkan Can, Maral Büyüksaraç ve Ünal Silver'in yer aldığı geçtiğimiz günlerde sahneye konan 'Cebimden Verdim' oyunu sokak olaylarını konu alıyor. Özgürlük peşinde iki genci konu alan oyun sosyal medyada şimdiden konuşulmaya başlandı.