"Yeterli örgütlenme sağlanamadı

KÜTAHYA (iHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, geçmişte zulme uğrayan insanların çektiği sıkıntıyı topluma mal edip, çözümü konusunda ciddi bir örgütlenme içerisine giremediklerini söyledi.

Belediye Kültür Sarayı'nda kısa adı MAZLUMDER olan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Kütahya Şubesi'nin düzenlediği, "İnsan Hakları Ekseninde Toplum Örgütlerinin Yeri ve Önemi" konulu panele Milletvekili Kinay konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) insan hakları ihlallerinin çözülmesi için çok duyarlı olduğunu belirten Milletvekili Kinay, "Gelişmemiz için bir şeye ihtiyacımız vardır. O da, insan hakları ve zulmün ortadan kaldırılması. Bu belki de her şeyden önemli. Kamuoyu oluşturma noktasında, zulme uğramış insanlar ne yazık ki yeteri kadar kendilerinin çektiği sıkıntıları topluma mal ederek, ciddi bir örgütlenme içerisine giremiyorlar. Biz geçmişte bunları yaşadık. Mağduriyeti yaşadık ancak çektiğimiz sıkıntıları yeteri kadar kamuoyuyla paylaşamadık ve uğradığımız zulüm yıllar yılı devam etti " dedi.

Reklam
Reklam

TBMM açıldığında ciddi anlamda insan hakları ihlalinin önüne geçildiğini kaydeden Kinay, "TBMM açılır açılmaz yine bir insan hakları ihlalinin önüne geçmek üzere ciddi bir gündem maddesiyle anayasa değişikliğiyle çalışmalarına başladı. Türkiye'de bundan sonra uğradığımız haksızlıkların, insan hakları ihlallerinin ve zulmün çözülmesinden yana TBMM'de siyasi iradenin tecelli edeceğine ben tanık oldum. Ben yeni bir milletvekiliyim. Bunu gerek CHP, gerekse bizim partimizin milletvekilleri bu konularda çok duyarlı olduğuna bizzat şahit oldum" diye konuştu.