Yetiştirme yurdunda cinsel istismar iddiası

Adana'da yetiştirme yurdundaki 3 erkek çocuk hakkında, başka çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla dava açıldı.

Adana'da yetiştirme yurdunda kalan 3 erkek çocuk hakkında, başka bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bir ilçe belediyesi tarafından yaptırılan ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yetiştirme yurdunda 3 Aralık 2011'de halı saha maçı yapan çocuklardan 13 yaşındaki R.G., iddiaya göre, maçın ardından aynı yaştaki V.T.Y.'yi konuşma bahanesiyle odasına çağırdı. R.G., burada V.T.Y.'e cinsel istismarda bulundu. Sonra da kimseye söylememesi için tehdit etti. Çocuklardan 15 yaşındaki Y.Ç. ile 14 yaşındaki C.D. de değişik tarihlerde odalarına çağırdıkları V.T.Y.'ye cinsel istismarda bulundu.

Reklam
Reklam

V.T.Y. uğradığı cinsel istismarları yurdun rehber öğretmenine anlatması üzerine olay ortaya çıktı. Yurt yönetimi durumu polise bildirdi. İfadeleri alınan çocuklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen iddianamede 3 çocuk hakkında cinsel istismarı' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, yaşlarının küçük olması nedeniyle verilecek cezada indirim uygulanması talep edildi. Çocukların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz