Yetiştirme Yurdu'nda kalan genç kız, alışveriş merkezinde intihar etti

15 yaşındaki Dilan Adlin, gittiği alışveriş merkezinin içinde 3'üncü katından atlayarak intihar etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Kırıkkale Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan 15 yaşındaki Dilan Adlin, gittiği alışveriş merkezinin içinde 3'üncü katından atlayarak yaşamına son verdi.

Olay, Kırıkkale şehir girişinde bulunan bir alışveriş merkezinde bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Anne ve babası boşanan, kendisi de Kırıkkale Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan Dilan Adlin, gittiği 6 katlı alışveriş merkezinin 3'üncü katından çevredekilerin şaşkın bakışları altında korkuluğu aşıp, kendini boşluğa bıraktı. Beton zemine çakılan Dilan Adlin, ağır yaralandı. Çağrılan ambulansla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dilan Adlin, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

Alışveriş merkezindeki görgü tanıkları, genç kızın yemek yerken bir yandan cep telefonuyla bağırarak konuştuğunu, daha sonra öfkeyle kalkıp, kendisini boşluğa bıraktığını söyledi.

Dilan'ın intihar nedeni henüz belirlenemezken,polis çok yönlü soruşturma başlattı.

NEDEN İNTİHAR EDİYORLAR?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saynur Canat da ergen intiharlarında bir çok faktörün bir arada rol oynadığını söyledi.

Ruhsal bozuklukların, ailevi sorunların ya da stresli yaşantıların ve çevresel faktörlerin intiharlarda rol oynayabildiğini belirten Canat, şöyle devam etti:

''Stresli yaşantılarla ergenler baş etmekte zorluk çekerler ve dolayısıyla bu tür durumlar karşısında yaşadıkları ümitsizlik onları ani bir şekilde intihar davranışına yönlendirebilir. Elbette ki, diğer sosyal toplumsal olaylar gibi intiharlar da medyada yer alacaktır. Her şeyden önemlisi ama bunların nasıl yansıtıldığı son derece önemli. Çünkü genellikle bizim medyamız konuları oldukça duygusallaştırarak ele alıyorlar ya da insanların duygularını harekete geçirecek şekilde ele alıyorlar ve orada bırakıyorlar. Zaten böyle bir olay insanları etkileyecektir ama medyanın bu olayları biraz daha çarpıtmadan gerçekçi bir biçimde işlemesi gerekir.''

"İNTİHARLARI ÖNLEMEK İÇİN.."

Reklam
Reklam

Türkiye İntiharı Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Işık Sayıl ise intiharları önleme çerçevesinde tüm dünyada çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Çok sektörlü çalışmaların esas alındığını, intiharı önleme çalışmalarının hekimlerin, psikologların işi olmadığını ifade eden Sayıl,

''Bu iş rehber öğretmenlerle, sosyal hizmet uzmanlarıyla ve toplumla, yöneticilerle, devletle işbirliği içinde yapılabilir. Her şeyden önce intiharları önlemek için bir devlet politikası üretilmeli. Bugün burada yapılan bu çalışmada da çok sektörlü katılımı görmek beni çok mutlu etti'' dedi.

''Ümitsizliğin çok tehlikeli olduğunu, insanın her şeyini kaybetse dahi çaresi olduğunu ama ümidini kaybeden insanın her şeyini kaybetmiş demek olduğunu'' anlatan Sayıl, o yüzden ümitsizlik yaşayanlarla bu konuda çeşitli çıkış yolları üzerinde görüşmeler ve yönlendirmeler yapmanın çok yararlı olduğunu bildirdi.

(DHA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: