Yetiştirme yurdunda tecavüz

60. Yıl Sadık Doğan Yetiştirme Yurdu'nda barınan 16 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz sonucu hamile kaldığı, yaşı küçük olduğu için düşük yapan kıza kürtaj yapıldığı iddia edildi.

Denizli'de yaşayan anne ve babasının şiddetine maruz kaldığı gerekçesiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınan ve daha sonra Isparta'nın Atabey ilçesindeki 60. Yıl Sadık Doğan Yetiştirme Yurdu'na gönderilen S.M'nin babası S.M, kızının tecavüze uğradığını, hamile kaldığı için de kürtaj yapıldığını öne sürerek, Denizli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. S.M, 1.5 yıl önce kızı S.M'nin Denizli'de 3 kişi tarafından kaçırıldığını, ancak hukuki başvurularından sonuç alamadığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Bu olaydan sonra kızının evde huzursuzluklar çıkardığını ve bu nedenle annesi ve kendisinin kızına birkaç tokat attığını belirten S.M, polise şikayet etmesi üzerine kızının koruma altına alınarak Denizli Kadın Sığınma Evi'ne götürüldüğünü aktardı. S.M, itirazı üzerine kızlarının yeniden kendilerine teslim edildiğini, ancak kaçırılma olayından sonra psikolojisi bozulan kızının evde huzursuzluklar çıkarmayı sürdürdüğünü, bu nedenle eşinin ve kendisinin kız çocuğuna yeniden ''birkaç tokat attığını'' söyledi.

İkinci dayak olayının ardından kızlarının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerince geçen yıl Eylül ayında koruma altına alınıp, Isparta'nın Atabey ilçesindeki yetiştirme yurduna nakledildiğini ifade eden S.M, kızlarının yarı yıl tatilini yanlarında geçirdiğini, ardından yetiştirme yurduna döndüğünü belirtti. Yurda döndükten birkaç gün sonra kızlarını telefonla aradıklarında, yetiştirme yurdu görevlilerinin kendilerine kız çocuğunun yurttan kaçtığı ve kaybolduğunu söylediğini ifade eden S.M, Isparta'ya giderek kızlarını aradıklarını, savcılığa başvurduklarını kaydetti.Kızının 1.5 yıl kadar önce kaçırılarak Denizli'ye götürüldüğünü, 3-4 gün sonra da yeniden yurda bırakıldığını öğrendiklerini söyleyen S.M, yeni bir dilekçeyle başvurarak kızlarının kendilerine verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Eşinin bir süre önce yurdu arayarak kızlarını ne zaman Denizli'ye göndereceklerini sorduğunda, görevlilerden kızın hamile kaldığı ve düşük yaptıktan sonra da kürtaj yapıldığı bilgisini aldıklarını savunan S.M, şunları söyledi:

''İki tokat attım diye kızımı elimden alanlar, onu kendileri koruyamadılar. Suçlu kimse cezasını çeksin. Başımıza ne geldiyse, kızımın yaklaşık 1.5 yıl önce kaçırılmasıyla geldi. Yurda gönderilmesi, Isparta'ya gitmesinin sebebi bu. Bu şahıslar hala sokakta geziyorlar, hala beni tehdit ediyorlar. Kızımı hamile bırakan kişi tutuklanmadı, yakalanmadı. Tutuklandıysa bana göstersinler, söylesinler, biz de bilelim.''

''BABASINDAN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN...''
Denizli Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın da yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine, babasından şiddet ve cebir gördüğü belirtilen S.M'nin koruma altına alındığını açıkladı.

Altın, şu bilgileri verdi: ''Ailesinin başvurması üzerine yapılan incelemenin ardından çocuk ailesine teslim edildi. Daha sonra S.M. tekrar savcılık kararı ile babasından şiddet gördüğü iddiasıyla Sosyal Hizmetlere teslim edildi. Çocuğun can güvenliğini düşünerek, Genel Müdürlüğe, başka bir yere yerleştirilmesi için yazı yazdık. Genel Müdürlük Isparta'yı uygun gördü. Daha sonraki aşamayı bilmiyoruz.''

Reklam
Reklam

ISPARTA VALİSİ ÖNER
Isparta Valisi Ali Haydar Öner de S.M. isimli kızın tecavüze uğraması ve kürtaj edilmesi iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Öner, konunun kurum tarafından takip edildiğini ve yetkili mercilere zamanında bildirildiğini söyledi. Konuyu takip ettiklerin belirten Vali Öner, incelemenin devam ettiğini aktardı.

''KARIN AĞRISI ŞİKAYETİ ÜZERİNE...''
Isparta Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Altunay, kız çocuğunun hamile kaldığının öğrenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduklarını kaydetti. Kızın, babası tarafından şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle Denizli Kadın Konukevi'nden Atabey'e getirildiğini ve bir yıldır burada lise eğitimine devam ettiğini bildiren Altunay, S.M'nin yaklaşık 10 gün önce karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldüğünü ve hamile olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Kız çocuğunu Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüklerini aktaran Altunay, şöyle dedi: ''Kızımız, karın ve kas ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü ve burada hamile olduğu ortaya çıktı. Yaşının küçük olması nedeniyle hastanede düşük yaptı. Düşük sonrası parça kaldığı için doktorlar parçayı aldılar. Herhangi bir kürtaj olayı yoktur. Zaten bunlar doktorların raporlarında da var. Bu olay hastane tarafından da yetkili mercilere bildirildi. Kurum olarak olayı Emniyet Müdürlüğü ve Savcılığa bildirdik. Kızın, erkek arkadaşının kendisine zorla tecavüz ettiği bilgisi doğrultusunda gözaltına alınan Y.K, tutuklandı.''

Reklam
Reklam

Yurt müdürünün, konuyu kızın ailesine bildirdiğini ve gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Mahmut Altunay, S.M'nin yurtta kalmaya devam ettiğini açıkladı.