YGS-LYS-SBS Adaylarına Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Sakarya Akyazı Fem-Anafen Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, isabetli tercihlerin adayların hayatını önemli ölçüde etkileyeceğini, tercih...

Sakarya Akyazı Fem-Anafen Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, isabetli tercihlerin adayların hayatını önemli ölçüde etkileyeceğini, tercih sürecinde, uzman eğitim kadrosuyla öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti yapacaklarını söyledi.

Akyazı Fem-Anafen Dershanesi Müdürü Oktay Kucak,2013 Lisan Yerleştirme Sınavı(LYS) Akyazı birincisiyle birlikte, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başarısıyla bir yenisini daha ekleyerek, kalitelerini ortaya koyduklarını kaydetti.

Oktay Kucak, isabetli tercihin adayların hayatını etkileyeceğine vurgu yaptı. Bu yıl daha fazla adayın üniversiteye yerleşme şansı olduğunu belirten Akyazı Fem-Anafen Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, yeni açılan bölümlerin dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguladı. Kucak, SBS’de sistem değişti, sonradan pişmanlık yaşanmaması için okulların iyi araştırılması ve tercihlerin en zor olandan, garanti olana doğru sıralanması gerektiğini tavsiye ediyor.

Reklam
Reklam

Puanınızın, başarı sıranızın 2 katı kadar üst aralıktan, yarısı kadar da alt aralıktan tercih yapma uyarısı yapan Akyazı Fem Dershanesi Kimya Öğretmeni İsmail Şener de, ”900 meslek arasında öğrenci kendine uygun olanı ve ilgi duyduğu alanı seçmeli. Öğrencilerin ilgi, yetenek, nasıl bir şehir ve çevrede eğitim almak istediği, maddi koşulların yeterliliği gibi soruların cevabını bulması lazım.” diye konuştu.

Akyazı Fem Dershanesi geometri öğretmeni Fatih Eraslan ise ”Adaylarda, en doğru tercih ve sıralamayı yapma kaygısı var. Antipati duyduğu alanı kesinlikle seçmesinler. İlgi duyduğu alanları önem sırasına göre sıralasınlar. Sevmediği, istemediği bir bölümü sırf puanı tutuyor diye yazmasınlar.”

Tercih öncesi düşünülen bölümle ilgili bilgilere ulaşmasını tavsiye eden coğrafya öğretmeni Fatih Arslan da "Yeni açılan bölümler fırsat olabilir, değerlendirin. Tercihleri sıralarken rehberlik servisleri, üniversitelerin tanıtım büroları, kariyer merkezleri ve geçen yılki istatistiklerden faydalanın." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

SBS’de tercih, sınav kadar önemli olduğunu dikkat çeken Türkçe öğretmeni Ekrem Güner ise ”Tercih ve yerleştirme işlemlerinde yapılan değişikler nedeniyle, uzmanlardan yardım alınmalı. Tercih edilecek okulların eğitim süresi, yabancı dili, öğrenim şekli, kontenjanı dikkatli bir şekilde incelenmeli. Tercihler okula son yerleşen öğrencinin yüzdelik dilimi ve taban puanına göre, yüksekten düşüğe göre yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: