YGS öncesi motive oldular

Hatay’ın Erzin İlçesinde, Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'na girecek öğrencilere yönelik motivasyon semineri verildi.Rehber Öğretmen Samet Menteş’in...

Hatay’ın Erzin İlçesinde, Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'na girecek öğrencilere yönelik motivasyon semineri verildi.
Rehber Öğretmen Samet Menteş’in verdiği seminerde gözlerini yumarak anlatılanları hayal eden öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.Sınavı kazandığını hayal eden bazı öğrenciler göz yaşlarını tutamadı.

Erzin İlçe Kaymakamlığı ve Belediye yetkililerin ortaklaşa organize ettiği YGS motivasyon semineri belediye düğün salonunda yapıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak katılan, anlayarak hızlı okuma uzmanı ve rehber öğretmeni Samet Menteş YGS'nin gençlerin hayatındaki ne ilk ne de son sınav olacağını belirtti. "Hayatta birçok şeyin olduğu gibi bu sınavın da telafisi var" ifadelerini kullanan Menteş pazar günü yapılacak sınav öncesi öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Sınavın önemine işaret ederek, bu süreçte kaygılanmanın doğal bir duygu olduğunu ifade eden Menteş, kaygının öğrencileri motive edici bir faktör olduğuna dikkati çekti. Velilere de tavsiyelerde bulunan Menteş, sınav sonucunun olumlu ya da olumsuz olmasına bakılmaksızın her zaman çocuklara destek olunması ve onlarla gurur duyulduğunun hissettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Farklı bir motivasyon yöntemi olan ve kamuoyunda zihin kullanma kılavuzu olarak da bilinen NLP Practitioner tekniğini de kullanan Samet Menteş, öğrencilerden gözlerini yumarak hayal kurmalarını istedi. Yaklaşık 40 dakika boyunca gözleri kapalı olarak anlatılanları uygulayan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: