YGS protestoları her yerde

Aydın'ın Didim ilçesinde bir grup öğrenci, YGS soru kitapçığında şifreleme iddiasına ilişkin protesto gösterisi yaptı.

Didim Merkez Camii önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, ellerindeki ''YGS fiyasko, LYS şüpheli'', ''Susma haykır, eğitim haktır'' yazılı dövizlerle sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Didim Lisesi 12. sınıf öğrencisi Aslı Melik, YGS'de de hile yapıldığı şüphesinin ruh hallerini bozduğunu öne sürerek, ''Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yaşanan skandalın izleri henüz hafızalardan silinmeden, daha büyük bir skandalın patlak vermesi bu işin çivisinin çıktığını gösteriyor'' dedi.

Reklam
Reklam

Gençlerin bu ülkenin geleceğini olduğunu ve hayatlarının sadece sınavlarla ölçülmesini istemediklerini ifade eden Melik, ''Biz insanız, genciz. Bizim duygu ve düşüncelerimizi sınavlarla ölçemezsiniz. Herkesin ilgisine, yeteneğine göre eğitim almasının bir hak olduğunu biliyoruz. Hayatımızın sınavlarla karartılmasını istemiyoruz'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz