YGS Sonuçları

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Edirne'nin Türkiye sıralamasında 24'üncü olduğunu bildirdi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Edirne'nin Türkiye sıralamasında 24'üncü olduğunu bildirdi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS'de Türkiye sıralamasında 2009 yılında 41, 2010 yılında 43, 2011 yılında 45'inci sırada yer alan Edirne'nin, bu yıl 24'üncü sıraya yükselerek büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Başarıda, idareci, öğretmen ve velilerin işbirliğinin büyük katkısının olduğunu belirten Özcan, "Ciddi bir ekip çalışması var. Öğrencilerimizin yüksek moral ve motivasyonu ile bu başarı geldi. Edirne'de meslek liseleri fazla. Buna rağmen ciddi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Valimiz Hasan Duruer'in başlattığı hızlı okuma kursu da bu başarının artmasına katkı sağladı. Lisan Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) daha iyi bir sonuç bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özcan, öğrenciler için düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini, bu faaliyetlerin ufkunu açtığını kaydetti.

Muhabir: Gökhan Balcı/Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: