YGS Sonuçları

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına ilişkin, "Bartın'ın önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına ilişkin, "Bartın'ın önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya yükselmesi olumlu bir sonuçtur" dedi.

Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin YGS sonuçlarını beklenenden erken bir dönemde açıklandığını belirterek, bunun öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlanmaları açısından olumlu olduğunu belirtti.

YGS sonuçlarına göre illerin başarı sıralamasında Bartın'ın 50. olduğunu aktaran Şeker, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu durum LYS sınavlarında birincilikler ve ikincilikler alan Bartın için düşük bir seviye olarak değerlendirilebilir. Ancak Bartın'ın önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya yükselmesi olumlu bir sonuçtur. 2012'de ilimiz Türkçe Sosyal (TS) puanında Türkiye birincisi, Türkçe Matematik (TM) ve Matematik Fen (MF) puanlarında ise Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. 2013 yılında ilimizin LYS sınavında yine Türkiye'de ilk üç il arasına girerek başarısını göstereceğine inanıyoruz.

LYS'ye iki aylık bir dönem kalmıştır. Bu süreçte öğrencilerimizin programları doğrultusunda çalışmalarına hız vermelerini, velilerimizin çocuklarımıza psikolojilerini olumlu yönde etkileyecek rahat ortamlar oluşturarak, onların yanında olduklarını göstermelerini, öğretmenlerimizin de bu hassas dönemde zaten gösterdikleri özveriyi sürdürmelerini temenni ediyoruz."

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: